[B4 ABT] Wymiana tulei sanek i wahaczy
całkowicie inaczej wyglądają jedne sa podobne do tulej wachaczy drugie calkowicie inaczej z zewnątrz maja gume i są wieksze i trudniej je wprasowac poniewaz z jednej strony na krawedzi sa szersze
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/211 ... c6fbb.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab3 ... cf73a.html
w tych linkach masz porownanie jak to wyglada
Zwróć uwagę na ortografię i używaj polskich liter.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/211 ... c6fbb.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab3 ... cf73a.html
w tych linkach masz porownanie jak to wyglada
Zwróć uwagę na ortografię i używaj polskich liter.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2010, 15:17 przez tomek1982, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
powiedzcie mi czy jesli te tuleje sa wyrobione drgania silnika mogą silniej przechodzić na cala budę? bo wymienilem poduszki silnika ale nadal to nie to jak u siorki i u taty w 80-tkach. Jeszcze jedno pytanie czy one sie odkrecaja tylko od dolu tak jak widac sruby czy moze z drugiej strony jest jakas nakretka kontrujaca tylko ze ja nic takiego nie widze....(moze sie domyslicice o co mi chodzilo ) pozdrawiam
muszę przyznać, że opis i foto story całkiem niezłe, dla kogoś, kto ma jakiekolwiek pojęcie o mechanice w zupełności wystarczy
sam zmieniałem u siebie kilka dni temu, przy zapleczu i narzędziach robota lekka, szybka i przyjemna, co do części to dołączam się do wypowiedzi, że nie warto kupować nic poniżej Lemforder/Boge, zapłacisz trochę mniej ale za to żywotność części będzie dużo krótsza
muszę też przyznać, że jestem pełen podziwu zaradności chłopaków za wykorzystanie lewarka jako prasy do wciskania tulejek <bravo>
sam zmieniałem u siebie kilka dni temu, przy zapleczu i narzędziach robota lekka, szybka i przyjemna, co do części to dołączam się do wypowiedzi, że nie warto kupować nic poniżej Lemforder/Boge, zapłacisz trochę mniej ale za to żywotność części będzie dużo krótsza
muszę też przyznać, że jestem pełen podziwu zaradności chłopaków za wykorzystanie lewarka jako prasy do wciskania tulejek <bravo>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
opis na prawde wystarcza by samemu to zrobić w garażu,nawet i bez kanału (w b3 trzeba zabezpieczyć silnik np. na lewarek bo wlasnie na sankach trzymaja sie poduszki i zeby nie zrobic sobie krzywdy). dobrze ze jest to forum.. często pomaga pozdr
ps. jakie są objawy wybitych tulejek na sankach? pozdrawiam
ps. jakie są objawy wybitych tulejek na sankach? pozdrawiam
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tez jestem ciekaw.w wahaczach słychać stuki a w sankach?? druga spraw to niech ktoś mi powie jaka jest mniej więcej cena tulejek wahaczy i sanek?? chodzi mi o ceny takich firm jak np Lemforder, Boge... kilka osób się chwaliło że niedawno wymieniali więc ile kosztują??delik pisze:ps. jakie są objawy wybitych tulejek na sankach? pozdrawiam
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ile cie kosztowały te tulejki sanek i jakiej firmy?? no i jakie są objawy zużycia tych gum?? dziś byłem na stacji diagnostycznej by koleś mi powiedział co mam do wymiany bo ciągle coś mi stuka i puka.myślałem że amortyzatory padły ale przód ma 79% a tył 70% więc jest ok.powiedział że tulejki wahacza a na temat czy gumy na sankach tez to powiedział że na razie nie widzi że są złe ale można wymienić jak już będę robił by się nie okazało że za parę miesięcy trzeba je wymienić... kurcze i jestem w kropce wymieniać czy nie... wymieniałem je jakieś 2,5 roku temu więc powinny być ok.tym bardziej że gość powinien widzieć na diagnostyce jeśli było by coś nie tak...
A czy możesz napisać które są jakie?tomek1982 pisze:w tych linkach masz porownanie jak to wyglada
Kupiłem ostatnio i leżą na półce ale nie wiem teraz czy to te które powinny być.
za swoje płaciłem ok 50zł za szt. Lemforderhudy pisze:chodzi mi o ceny takich firm jak np Lemforder, Boge...
A objawy wywalonych tulejek to np. myszkowanie, niestabilna jazda, prowadzanie w koleinach.
[ Dodano: 2010-02-18, 21:45 ]
Dobra znalazłem które są które
Na przód powinny być takie z paskami wzdłuż i z tyłu też a moje na tył są podobne do tulejek wahacza czyli nie takie :-x
I weź tu polegaj na sprzedawcy :evil:
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
za tulejki wahacza??marko009 pisze:za swoje płaciłem ok 50zł za szt. Lemforder
takie objawy dają zużyte tulejki wahacza czy sanek? u mnie jest tak że strasznie stuka na dziurach i podczas wjazdu do garazu przez próg na prostych kołach.huk jest taki jak by ktoś po dachu młotkiem napierdzielał...marko009 pisze:A objawy wywalonych tulejek to np. myszkowanie, niestabilna jazda, prowadzanie w koleinach.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
widzę że nieźle pokręciłem dziś byłem zamówić tulejki wahacza.koszt 18zł lemforder. pytałem tez o te sanek jednak koszt na przód coś ok 23 zł a na tył 45zł czy na odwrót już nie pamiętam.ale tych zdecydowałem ze nie wymieniam na razie bo już wymieniałem jakiś czas temu a koleś na diagnostyce powiedział że są jeszcze ok...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
u mnie jest tylko stukanie wiec sanki sobie odpuściłem.jednak dziwi mnie bardzo to czemu tulejki które wszyscy polecają czyli lemforder lub boge są tańsze niż np Febi.koszt lemfordera to 18zł a febi 22zł. niektórzy chwalą sobie febi ale większość na nie narzeka.zazwyczaj jest tak ze lepsze rzeczy są droższe <ok>