[B4 1,9 TDI] sterownie wentylatorami
Pawel G chyba chciales powiedziec ze pierwsza kreska po 90 to jest 95 stopni.. Tak jak wyzej pisalem u mnie tez pokazuje przewaznie 97-98 jak sie włączą wentylki i jak przestaną chodzic to dalej ok. 95.. To ten wskaznik czasem przeklamuje bo temperatura sprawdzana byla na kompie. Zresztą jak nie macie napęczniałych przewodów od chlodnicy (od zbyt wysokiej temp.) to nie ma sie czym martwic.. Pozdro peace
-
- Forum Audi 80
[B4 1,9 TDI] sterownie wentylatorami
witam wszystkich,
chcialbym sie dowiedziec w jakis sposob moge sprawdzic poprawnosc dzialania przekaznika sterujacego wentylatorami.... bo chwilowo w moim audi jest zamontowany tylko jeden wentylator bo drugi jest uszkodzony i narazie czekam na nowy.... i chcialbym sprawdzic czy ten co jest wogole dziala bo niedawno podaczas jazdy silniczek troszke sie zagrzal a nieslyszalem zalaczenia wentylatora i zastanawiam sie czy to przez to ze obecnie mam podlaczony tylko wentylator II stopnia czy cos jest nie tak z przekaznikiem.
dlatego jesli ktos juz sie czyms takim zajmowal bede bardzo wdzieczny za pomoc
z gory bardzo dziekuje i WESOLYCH SWIAT dla wszystkich
chcialbym sie dowiedziec w jakis sposob moge sprawdzic poprawnosc dzialania przekaznika sterujacego wentylatorami.... bo chwilowo w moim audi jest zamontowany tylko jeden wentylator bo drugi jest uszkodzony i narazie czekam na nowy.... i chcialbym sprawdzic czy ten co jest wogole dziala bo niedawno podaczas jazdy silniczek troszke sie zagrzal a nieslyszalem zalaczenia wentylatora i zastanawiam sie czy to przez to ze obecnie mam podlaczony tylko wentylator II stopnia czy cos jest nie tak z przekaznikiem.
dlatego jesli ktos juz sie czyms takim zajmowal bede bardzo wdzieczny za pomoc
z gory bardzo dziekuje i WESOLYCH SWIAT dla wszystkich
-
- Forum Audi 80
wykrecić czujnik z chłodnicy włożyć do kubka z wodą kubek postawic na kuchence zagrzać wodę ,do styków podłączyć omomierz lub tester obwodów jak temp.wody dojdzie do ok 95stopni(woda wtedy prawie się gotuje) czujnik powinien załączyć 1 stopień,drugi raczej się nie włączy bo włącza sie przy 105 stopniach...