[B4 1.9 Tdi Sedan] Moje sreberko ;p nowe zdjęcia :)
jeszcze nie swieci tak naprawde nie bralem sie za podswietlenie obudowa na zegary przyszla, diody smd tez teraz jedynie czekam na ringi od didoNiki20 pisze:No ja także Ci tak proponuję zrobić Widzę, że czerwono w środku się zrobiło. <ok> Jak Ci świeci??
bo jesli chodzi o stara obudowe to nie ma wogole mocowan na sruby i czasami drży licznik co powoduje głupi głos pod czas jazdy a ringi z tej obudowy byly przyklejone tak wiec trzeba czekac na drugie jak bedzie wszystko to zmodze licznik na czerwono i zdam relacje ;p
Kolorek idealny, mnie też marzył się właśnie takie ale z braku laku... wyszedł biały. Ciekawie prezentuje się radyjko ale ja osobiście coś bym zrobił z tymi głośnikami, może jakieś maskownice....
Sam myslę nad zmianą głośników ale nie wyobrażam sobie żeby wychodziły poza obręb ori maskowniczek.... U Ciebie w sedanie z tyłu oczywiście nie ma na to miejsca ale ja starałbym się zdrobić to jaknajmniej inwazyjnie dla oka :->
Nie wiem czy kupiłeś te głośniki przypadkiem czy efekt był Ci znany.... Nie myśl, że się czepiam, sam lubie sobie posłuchać.
Zobaczysz jaką wioskę ja miałem i nadal coś tam mam w aucie... po starym właścicielu. Stąd może i się czepiam....
Sam myslę nad zmianą głośników ale nie wyobrażam sobie żeby wychodziły poza obręb ori maskowniczek.... U Ciebie w sedanie z tyłu oczywiście nie ma na to miejsca ale ja starałbym się zdrobić to jaknajmniej inwazyjnie dla oka :->
Nie wiem czy kupiłeś te głośniki przypadkiem czy efekt był Ci znany.... Nie myśl, że się czepiam, sam lubie sobie posłuchać.
Zobaczysz jaką wioskę ja miałem i nadal coś tam mam w aucie... po starym właścicielu. Stąd może i się czepiam....
Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 10:05 przez danrudy, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumiem Cię doskonale, lista rzeczy do zrobienia w mojej niuni też się niebezpiecznie przez ta zimę wydłuża, a czasu brak
Tak czy inaczej w planach mam boczki z parapetami, tam można wykombinować super miejsce na montaż głośników, myślałem o 14 bo na ori 10-kach to chyba tylko radio bzdet i to tylko wiadomości. W moim Soniaku nie moge włączyć basów bo mam wrażenie, że zaraz decha się rozpadnie. Są oczywiście wysoko wydajne głośniki o tej średnicy spod znaku JBL czy klariona ale ja to miejsce zarezerwuję dla głośników wysokotonowych a w drzwi chcę 2 drożne.
Swoją drogą jak Ci chulają te fronty? Co to zafirma i średnica?
Tak czy inaczej w planach mam boczki z parapetami, tam można wykombinować super miejsce na montaż głośników, myślałem o 14 bo na ori 10-kach to chyba tylko radio bzdet i to tylko wiadomości. W moim Soniaku nie moge włączyć basów bo mam wrażenie, że zaraz decha się rozpadnie. Są oczywiście wysoko wydajne głośniki o tej średnicy spod znaku JBL czy klariona ale ja to miejsce zarezerwuję dla głośników wysokotonowych a w drzwi chcę 2 drożne.
Swoją drogą jak Ci chulają te fronty? Co to zafirma i średnica?
Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 10:04 przez danrudy, łącznie zmieniany 1 raz.
danrudy pisze:Rozumiem Cię doskonale, lista rzeczy do zrobienia w mojej niuni też się niebezpiecznie przez ta zimę wydłuża, a czasu brak
zrob temat o swojej niuni jak bedzie ciepło ja też ocenie twoją ;], ogolnie ja nie lubie inwestowac w car audio... lepiej cos przy silniku lub przy zawieszeniu zrobic... w srebnej wystarcza mi 4 głosniki.. Da sie posłuchac muzyki
Też szczerze mówiąc nie jestem maniakiem car Audio więc nakłady jakie mam zamiar wydać na głośniki to max 300 PLN i to też nie tak odrazu. Są rzeczy ważniejsze rzecz jasna.
Mamy podobne priorytety więc spoko, nie jestem Audiomaniakiem, przynajmniej nie w aucie bo w domciu do lubie zatrząść meblami :mrgreen:
A o niuni jeszcze będzie.... Tylko muszę ją z zewnątrz ogarnąć, kupiłem już felgi na lato (ori 15-ki 5 ramienne), do polakierowania ale podobają mi się bardziej niż ori 10 ramienne, które mam założone obecnie. Czeka mnie jeszcze polerka lakieru bo miałem jesienią stłuczkę i był lakierowany cały przód. teraz brud dziwnie przylega i mimo, że lak jest dobrany idealnie widać różnicę :cry:
Kolego danrudy, proszę nie powielać postów, jest to zbędne zaśmiecanie forum.
Mamy podobne priorytety więc spoko, nie jestem Audiomaniakiem, przynajmniej nie w aucie bo w domciu do lubie zatrząść meblami :mrgreen:
A o niuni jeszcze będzie.... Tylko muszę ją z zewnątrz ogarnąć, kupiłem już felgi na lato (ori 15-ki 5 ramienne), do polakierowania ale podobają mi się bardziej niż ori 10 ramienne, które mam założone obecnie. Czeka mnie jeszcze polerka lakieru bo miałem jesienią stłuczkę i był lakierowany cały przód. teraz brud dziwnie przylega i mimo, że lak jest dobrany idealnie widać różnicę :cry:
Kolego danrudy, proszę nie powielać postów, jest to zbędne zaśmiecanie forum.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 10:10 przez danrudy, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystko pięknie ładnie ale ten tłumik końcowy a odkładnie jego końcówka jest tak ohydna że nie da się patrzeć sory za szczerość ale naprawdę jak możesz to odetnij ją i przyspawaj ori i wypoleruj wtedy tyłek będzie miodzio bo naprawdę tyłeczek jest fajny spojlerek od compi lampki fajne i cały urok psuje tłumik
Jeszcze raz sory za szczerość i myślę że się nie pogniewasz i kiedyś się spotkamy przecież mieszkamy nie daleko siebie a z Łukowska parafią często organizujemy spoty
Pozdro
Jeszcze raz sory za szczerość i myślę że się nie pogniewasz i kiedyś się spotkamy przecież mieszkamy nie daleko siebie a z Łukowska parafią często organizujemy spoty
Pozdro
to mów skad jesteś hehe zawsze mozna sie spotkać... zastanawia mnie to dlaczego wsadziłeś wtryski od afn jak nie masz chipa chyba ze cos tam ukrywasz ;] ja mam rezystor i niektóre chipy wymiękają
Ps: w sobote duze zmiany "rozrząd, regeneracja zacisków tylnich, być moze zakup nowego cb a takze przyciemnienie przednich lampek"
Ps: w sobote duze zmiany "rozrząd, regeneracja zacisków tylnich, być moze zakup nowego cb a takze przyciemnienie przednich lampek"
heheh bo najpierw założyłem wtryski później wyczyściłem cały kolektor dolotowy + nowe uszczelki i zaślepiłem EGR no i miał być na koniec chip ale trochę plany się wcześniej pokrzyżowały ale teraz już się wyprostowały i będzie chip <ok> Ja jestem z okolic Białejlevis1991 pisze:to dlaczego wsadziłeś wtryski od afn jak nie masz chipa