[b4 cabrio 2,3e]elektryczne szyby w cabrio b4
[b4 cabrio 2,3e]elektryczne szyby w cabrio b4
witam! nie dzialaja mi w sposob normalny szyby. nie reaguja ani z lewego panelu kierowcy ani z prawych drzwi tylko z centralnego przycisku kolo hamulca recznego, prosze o porade co moze byc uszkodzone, oraz ewentualnie gdzie kryja sie przekazniki do tych szybek. (tylko ten jeden przycisk od szyb jest podswietlony)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 22:49 przez simens, łącznie zmieniany 1 raz.
_uwaga
Sprawdz na poczatek czy masz podswietlenie przycisków bo moze nie dochodzi wogóle zasilanie do przycisków. Przekaźnik odpowiedzialny za el. szyby masz nad nogami kierowcy taki długi numeru nie pamietam ale spokojnie sie rozpozna.
Sprawdz na poczatek czy masz podswietlenie przycisków bo moze nie dochodzi wogóle zasilanie do przycisków. Przekaźnik odpowiedzialny za el. szyby masz nad nogami kierowcy taki długi numeru nie pamietam ale spokojnie sie rozpozna.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 17:19 przez WOJTEK26, łącznie zmieniany 1 raz.
spokojnie mam to auto 12h i jeszcze sie nie wkrecilem a silnik wpisalem taki jaki mam w vw mk3;p za podpowiedzi jak pisac dziekuje jak cos piszcie na prv ma byc jak w zegarku pozdrawiamgoldi j51 pisze:]Po pierwsze zapoznaj się z regulaminem brak [TAG] w temacie
Po drugie popraw oznaczenie silnika w profilu
Po trzecie używaj opcji szukaj
Po czwarte wpadnij na spota wszystko w dziale spotów
Witam. Upalony a raczej ukrzyty jeden kabelek z wiązki kabel w drzwiach kierowcy, znajdujący się w tej harmonijce gumowej to jedna z przyczyn ale druga to zaśniedziałe styki w przełącznikach. Obydwa przypadki doświadczyłem osobiście, jak szyby wariowały i czasem jeździła lub nie, dobrze że miałem możliwość domykania z pilota za pomocą alarmu to się tak męczyłem. Wreszcie wizyta u dobrego elektryka samochodowego: kabelek (biały) dosztukowany i połączony + wszystkie przełączniki od szyb rozebrane i przeczyszczone, efekt szybki pracują bez zająknięcia.