Witam
Może ktoś z Was mi podpowie, mianowicie mam pewnien problem. Auto gdy osiąga prędkość ok. 80 km/h coś zaczyna huczeć z przodu, szczególnie przy ruchach kierownicą w prawo. Jest to wyczuwalne też na kierownicy, lekkie drganie, ale przede wszystkim jest dość mocno słyszalne. Przy mniejszych prędkościach nie dzieje się nic takiego. Dodam, że auto jest po zbieżności i wymianie łączników, tulejek i końcówek w zaieszeniu. Opony też są nowe i zastanawiam się czy to nie one właśnie są przyczyną.
[80 B4] Huczenie z przodu
[80 B4] Huczenie z przodu
Ostatnio zmieniony 07 cze 2007, 10:07 przez marf60, łącznie zmieniany 1 raz.
Z twojego opisu nasuwają mi się dwie przyczyny huczenia, pierwsza to łożysko najprawdopodobniej z lewej strony ponieważ skręcając w prawo obciążasz w ten sposób lewe koło, pod wpływem większego nacisku łożysko zaczyna dawać o sobie znać, drugą przyczyną mogą być opony, ale osobiście stawiał bym na łożysko, kiedyś miałem podobny. Pozdrawiam!
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ja też stawiam na łożysko.
A tak na marginesie to kolega miał objawy iście podobne to walniętego tylniego łożyska, takie klepanie, jakby nawet m,etaliczne, i straszne drgania z tyłu od tego były. Byłem pewien ze to łożysko, a okazało sie że rozwarstwiona tylnia opona czy cos takiego. Pierwsze słyszałem o takim czymś. :roll:
A tak na marginesie to kolega miał objawy iście podobne to walniętego tylniego łożyska, takie klepanie, jakby nawet m,etaliczne, i straszne drgania z tyłu od tego były. Byłem pewien ze to łożysko, a okazało sie że rozwarstwiona tylnia opona czy cos takiego. Pierwsze słyszałem o takim czymś. :roll:
-
- Forum Audi 80
podczepię się pod temat, jakiś czas temu przez jeden dzień (około 60km przejechane) słyszałem coś podobnego do huczenia łożyska z przodu, nastepnego dnia huczenie zanikło. po tygodniu czasu pojawił się inny efekt. po przejechaniu (od ruszenia) 10km pojawił się dźwięk przypominający stukanie o asfalt np gwodździa który siedzi w oponie. sprawdzałem opony, są 'czyste'. teraz to już za każdym razem od ruszenia słyszę ten dźwięk, co ciekawe jest głośniejszy i tylko trochę cichnie jak nacisnę na hamulec....
co myślicie powoduje taki efekt: łożysko, klocki hamulcowe??
co myślicie powoduje taki efekt: łożysko, klocki hamulcowe??