Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Sugestie i problemy z forum

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 22 lut 2010, 22:02

można by w tym temacie robić :arrow: https://audi80.pl/80-b3-b4-dtdtdi-ud ... t35093.htm podać dane pojazdu itp i co chce zrobić ... a co do twojego tematu to żeby jeszcze opisywali co i jak , i nie tylko felg ale też np końcówek wydechu, jeszcze tak myślałem żeby podczepić temat o przerobieniu mechanicznego wtrysku nie tylko jeden opis ale podać parę linków ... :roll:

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 22 lut 2010, 22:06

wujo1 pisze:można by w tym temacie robić :arrow: https://audi80.pl/80-b3-b4-dtdtdi-ud ... t35093.htm podać dane pojazdu itp i co chce zrobić ... a co do twojego tematu to żeby jeszcze opisywali co i jak , i nie tylko felg ale też np końcówek wydechu, jeszcze tak myślałem żeby podczepić temat o przerobieniu mechanicznego wtrysku nie tylko jeden opis ale podać parę linków ... :roll:
wydaje mi się, że tego wątku szkoda psuć. lepiej założyć nowy. np. "pytanie o swap" albo "czy taki swap jest możliwy" oczywiście w dziale "Na każdy temat" i tam będzie można dyskutować do woli. Utwórz na próbę, to zobaczymy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 22 lut 2010, 22:10

ale zauważ że nadal każdy będzie walił do działu " Tuning Mechaniczny " można utworzyć temat na próbę ale tam , jeżeli by wypalił ... potem by się zastanowiło co z tym zrobić :-)

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 22 lut 2010, 22:16

wujo1 pisze:ale zauważ że nadal każdy będzie walił do działu " Tuning Mechaniczny " można utworzyć temat tam na próbę ale tam , jeżeli by wypalił ... potem by się zastanowiło co z tym zrobić :-)
Ja byłbym jednak za działem "Na każdy temat" tam można sobie pisać ile się chce i co się chce, a dział "Tuning mechaniczny" jest jakby nie było częścią forum technicznego, posty są tam też naliczane i jakiś poziom jednak powinien ten dział jednak prezentować, a teki temat, to nie ukrywajmy, że to będzie jedno wielkie wodolejstwo, bo jeśli ktoś będzie już poważnie zainteresowany projektem, to poszuka/utworzy stosowny wątek w dziale "Tuning mechaniczny", bo przecież nie będzie o szczegóły pytać w gąszczu innych krótkich pytań o wykonalność projektu :roll:

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 22 lut 2010, 22:20

a gdyby np zrobić temat w dziele Tuning Mechaniczny i tam dać szczegółowe informację np co ma napisać itp i pod tym dać link który będzie przekierowywać do działu na każdy temat ?? :roll:

... a i jeszcze w tym pierwszym temacie zgromadzić linki o swapach które były najbardziej rozpisane ??

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 22 lut 2010, 22:25

grze pisze:
wujo1 pisze:ale zauważ że nadal każdy będzie walił do działu " Tuning Mechaniczny " można utworzyć temat tam na próbę ale tam , jeżeli by wypalił ... potem by się zastanowiło co z tym zrobić :-)
Ja byłbym jednak za działem "Na każdy temat" tam można sobie pisać ile się chce i co się chce, a dział "Tuning mechaniczny" jest jakby nie było częścią forum technicznego, posty są tam też naliczane i jakiś poziom jednak powinien ten dział jednak prezentować, a teki temat, to nie ukrywajmy, że to będzie jedno wielkie wodolejstwo, bo jeśli ktoś będzie już poważnie zainteresowany projektem, to poszuka/utworzy stosowny wątek w dziale "Tuning mechaniczny", bo przecież nie będzie o szczegóły pytać w gąszczu innych krótkich pytań o wykonalność projektu :roll:

Tak i dać tam osobę która będzie pilnować tego 24h. :roll:

Pomysł fajny... ale nie wypali... bo i tak będą miliony tematów....
Tak samo jak FAQ w elektryce... jest, a i tak każdy klepie nowe tematy, bo i tak jego problem jest inny....

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 22 lut 2010, 22:28

wujo1 pisze:a gdyby np zrobić temat w dziele Tuning Mechaniczny i tam dać szczegółowe informację np co ma napisać itp i pod tym dać link który będzie przekierowywać do działu na każdy temat ??

... a i jeszcze w tym pierwszym temacie zgromadzić linki o swapach które były najbardziej rozpisane ??
MIODEK pisze:Tak i dać tam osobę która będzie pilnować tego 24h.

Pomysł fajny... ale nie wypali... bo i tak będą miliony tematów....
Tak samo jak FAQ w elektryce... jest, a i tak każdy klepie nowe tematy, bo i tak jego problem jest inny....
no właśnie. w teorii wygląda to fajnie ale w praktyce tak różowo już by to niestety nie wyglądało, bo większość dopisujących się nie czytałaby przecież wypowiedzi przedmówców, a co za tym idzie pierwszego postu (z tą instrukcją) również. Powstałby tam jeden wielki spam i nabijanie postów. Właśnie dlatego proponuję dział "Na każdy temat". Poza tym w dziale "Tuning mechaniczny" było już opisanych tak wiele swapów, że podejrzewam, że większość zapytań i tak by się powtórzyła ;-)

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 22 lut 2010, 22:30

grze, ale jeżeli chodzi o ten pierwszy temat to dać instrukcję i linki i go na amen zamknąć

MIODEK, może nie 24h ale w końcu po to są moderatorzy żeby się tym zajmowali :-|

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 22 lut 2010, 22:34

wujo1 pisze:grze, ale jeżeli chodzi o ten pierwszy temat to dać instrukcję i linki i go na amen zamknąć
tzn. widzisz to jako take FAQ odnośnie swapów? bo ja zrozumiałem to raczej, że chodziło Ci o taki luźny temat, gdzie ktoś mógłby się na szybko zapytać czy taki swap jest w ogóle możliwy.
wujo1 pisze:MIODEK, może nie 24h ale w końcu po to są moderatorzy żeby się tym zajmowali
taaaa :lol: i taka osoba pilnująca tego tematu 24h nie mogłaby właściwie nic zrobić. byłby zakładnikiem tego tematu, bo zaraz by miała miliony reklamacji tylu "a dlaczego mój post został usunięty" czy coś w tym rodzaju :-/
Jeśli miałoby to tak wyglądać, to jestem raczej na nie.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 22:41 przez grze, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 22 lut 2010, 22:41

<hmm> chodziło mi o to żeby w dziele mechaniczny tuning podać coś w stylu FAQ, linki o swapach, do tego jeden link który by odpalał temat w dziele na każdy tamat i tam by było pełne pole do popisu :roll: trochę chyba bez sensu :roll:

... ja tylko dałem pomysł , zależało by mi bardziej żeby to władza jakoś rozsądnie rozwiązała i tylko tyle
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 22:43 przez wujo1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 22 lut 2010, 22:41

grze pisze:taaaa :lol: i taka osoba pilnująca tego tematu 24h nie mogłaby właściwie nic zrobić. byłby zakładnikiem tego tematu, bo zaraz by miała miliony reklamacji tylu "a dlaczego mój post został usunięty" :lol:
Jeśli miałoby to tak wyglądać, to jestem raczej na nie.

Dokładnie o to mi chodziło.
Pomysł jest dobry... może ktoś znajdzie inne rozwiązanie ;-)

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 22 lut 2010, 22:52

wujo1 pisze: chodziło mi o to żeby w dziele mechaniczny tuning podać coś w stylu FAQ, linki o swapach, do tego jeden link który by odpalał temat w dziele na każdy tamat i tam by było pełne pole do popisu trochę chyba bez sensu
dlaczego bez sensu?
a byłbyś w stanie stworzyć takie FAQ?

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 22 lut 2010, 22:57

grze, byłbym wstanie stworzyć takie FAQ , ale to musi ktoś też być kto mi pomorze , jakie linki najpotrzebniejsze wybrać żeby dało się coś z tego wywnioskować , jakie dane najpotrzebniejsze tam podać żeby to miało ręce i nogi

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 22 lut 2010, 23:00

wujo1 pisze: byłbym wstanie stworzyć takie FAQ , ale to musi ktoś też być kto mi pomorze , jakie linki najpotrzebniejsze wybrać żeby dało się coś z tego wywnioskować , jakie dane najpotrzebniejsze tam podać żeby to miało ręce i nogi
pomysł ambitny. oby Ci się udało znaleźć taką osobę. może zarzuć hasło na SB albo zapytaj się w dziale "Na każdy temat", może ktoś się zgłosi :roll:

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 23 lut 2010, 00:56

Cześć chłopaki 8-)

Dlaczego ten nowy użytkownik

https://audi80.pl/b5000,u,12478.htm

W tym temacie

https://audi80.pl/-vt39130.htm

Dostał ostrzeżenie dlatego że jeden raz nie zastosował się do regulaminu? Jasne że powinien najpierw sie z nim zapoznać zanim cokolwiek napisze, ale można upomnieć najpierw a nie od razu rzucać ostrzeżeniami na prawo i lewo. Nie żebym go bronił, pytam dlatego że taka informacja może okazać sie przydatna w sytuacji kiedy nagle dostane ostrzeżenie za napisanie w shoutboxie że bardziej lubie na obiad rosół niż pomidorową <ok>

pzdr :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”