[19TDI 1Z} odpala i gasnie
[19TDI 1Z} odpala i gasnie
Witam ma problem zakupiłem audiczke b4 avant 19tdi 1z.Stała 1.5 roku bez turbiny.Kupiłem turbine,założyłem ja i jak odpalam to długo odpala,wchodzi na 800-1000 obr. i gasnie.wszystkie filtry wymieniłem,elektro zawór chodzi wtryski sprawdzone.3 razy mi odpalił ale gaz miałem w podłodze i musiałem pomału zejsc na 1000 obr. i chodził ale nie ma wogóle mocy gaśnie przy ruszaniu.Prosze o pomoc,czy podłaczenie do vaga coś pomoże??? Czy prawdobodobnie pompa nawaliła ?? <buu>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Po 1,5 roku stania wszystko możliwe.Sprawdz czy przewody zasilający i powrotny od filtra do pompy są pełne.Nie może byc w nich pustych przestrzeni ,muszą być pełne .Jak są pełne to musisz podpiąc vaga i zobaczyć przy włączonym zapłonie czy jest napiecie na nastawniku.b4avant pisze:.Stała 1.5 roku bez turbiny.
Kolego Polecam zdejmij przewód paliwowy zasilajacy np strzykawką wstrzyknij tam paliwa do pompy na maxa ( może wejść kilka strzykawek ) następnie przewód włóż do np słoika z paliwem i odpalaj jeżeli bedzie gitara to masz wszystko wyjaśnione.
Często bywa że po wymianie filtra paliwa gdzieś dostaje lewe powietrze i są takie problemy.
Sprawdz to i daj nam znać
Często bywa że po wymianie filtra paliwa gdzieś dostaje lewe powietrze i są takie problemy.
Sprawdz to i daj nam znać
Wszystkie przewody były sprawdzone,w podstawce od filtra łapał powietrze ale wymieniłem oring i jest ok,nawet odłączyłem wezyk z filtra i ciągnołem ropke z baniaka i też nic.Ciagle tak samo.Dzisiaj był znajomy z kompem zeby sprawdzic co i jak,ale nie chce sie wogule połączyć,sa tylko znaki swietlne check mruga 2 razy przerwa i 3 razy i tak ciągle.Podobno jest to przepływka dolotu powietzra ale mysle ze to nie jest związane z tymi objawami.Licze tylko na was ,że mi pomożecie rozwiązać problem .Z góry dziekuje wszystkim za intreresowanie