Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Polerka Felg.

Wszystko co związane z dbaniem o nasze Audi 80 :)
Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 16 lut 2010, 16:08

Słonik pisze:ATLAS, też obstawiam futury bo to chyba jedyna tego typu felga OZ "ogolnodostepna " u nas w kraju ale wole nie strzelac.
Niech sie wlasciciel wypowie.
PS-ATLAS ale ty jestes kat na koła, myslałem ze ja mam nawalone <czesiek>
Ojjj tak, jestem maniakiem kółek :D

Te felgi to ABT A9 :) też fajne.
Obrazek

Miedziane rotory:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
vwkasG40
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: vwkasG40 » 18 lut 2010, 21:53

felgi skręcane można odkręcić za pomocą kluczy wielokątnych 8,9,10 zależy jaka felga ale są też nietypwe klucze które są w OZ

Awatar użytkownika
loco_grchw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: loco_grchw » 23 lut 2010, 08:39

Koledzy podepnę się do tematu. Szukam osoby która zajmuje Polerką Felg w Warszawie.
Może ktoś z klubowiczów?
Interesuje mnie wypolerowanie rantów (ostrzegam ostro dojechane :shock: !) felga 16x9J
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. ;-)

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 23 lut 2010, 09:08

loco_grchw, mam od tego dobrych fachowców, ale mieszkają 25km pod stolicą :) Oddaje im swoje ranty. Jakie masz kółka? 9J16, ale jaki wzór? Trzeba im pokazać to wycenią. Ja daję im teraz moje Keskiny i Artec MF. Za Keskiny pewnie mniej wezmą, bo rant łatwiej dostępny.
Ogólnie to możemy się spotkać na grochowie, choćby dziś wieczorem i obgadać temat ;)

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 23 lut 2010, 10:33

Pokaż co tam masz do zrboienia to ci powiem czy mi sie chce i za ile ;-)

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 23 lut 2010, 11:03

loco_grchw pisze:Koledzy podepnę się do tematu. Szukam osoby która zajmuje Polerką Felg w Warszawie.
Może ktoś z klubowiczów?
Interesuje mnie wypolerowanie rantów (ostrzegam ostro dojechane :shock: !) felga 16x9J
Kolego ja swoje koła oddawałem do Koyota.Sprawdź na stronce:

http://www.koyotgarage.waw.pl/
Ja ze swojej strony mogę go polecić bo kółka zrobił mi ładnie i szybko.A poza tym mam do niego blisko :mrgreen: Nie widziało mi się wtedy wożenie felg na drugi koniec Warszawy czy też wysyłka ich gdzieś w Polskę bo to dodatkowe koszta i marnowanie czasu.Jego zakład mieście się na trasie do Pruszkowa-dokładnie to chyba Opacz.Zerknij na stronkę,przedzwoń,zapytaj itp.Wysłałem Ci zresztą PW

Awatar użytkownika
loco_grchw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: loco_grchw » 23 lut 2010, 11:40

Kółka Borbety A. Stare felgi ,ale jakoś mi ich szkoda. Foty zapodam za 30 minut pojde z aparatem :D do autka. Pozdr :mrgreen:

[ Dodano: 2010-02-23, 11:52 ]
luk448 pisze:
loco_grchw pisze:Koledzy podepnę się do tematu. Szukam osoby która zajmuje Polerką Felg w Warszawie.
Może ktoś z klubowiczów?
Kolego ja swoje koła oddawałem do Koyota.Sprawdź na stronce:

http://www.koyotgarage.waw.pl/
Ja ze swojej strony mogę go polecić bo kółka zrobił mi ładnie i szybko.A poza tym mam do niego blisko :mrgreen: Nie widziało mi się wtedy wożenie felg na drugi koniec Warszawy czy też wysyłka ich gdzieś w Polskę bo to dodatkowe koszta i marnowanie czasu.Jego zakład mieście się na trasie do Pruszkowa-dokładnie to chyba Opacz.Zerknij na stronkę,przedzwoń,zapytaj itp.Wysłałem Ci zresztą PW
Okej. Obgadałem temat z KOYOTEM. Podjade do nich na dniach na wycenę.
Dzięki za zainteresowanie <piwo> . Pozdrawiam

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 23 lut 2010, 17:44

luk448 dzięki za info. Tak blisko mam a nie wiedziałem że firma tam jest. Bo też może bd potrzebował

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 23 lut 2010, 18:53

Ja również do nich zadzwonię :) może są tańsi i lepsi :D kto wie :) Niestety koleś ode mnie nie odebrał, nagrałem mu się na pocztę...

loco_grchw, napisz na ile Ci wycenią robotę :)

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 23 lut 2010, 19:53

Ja swoje kółka oddałem do Koyota jakoś lipcu 09r.Co do roboty to jak tam byłem to widziałem że mają sporo-naprawdę sporo pracy.Dużo kółek,jeszcze więcej części do motocykli itp.Niestety nie pamiętam ile czasowo im się z tym zeszło.To chyba dobry znak bo jakbym pamiętał to pewnie to że trwało to jakoś długo. :mrgreen: MI wypolerowali ranty i jeden lekko naprawili bo miał zadrapanie od krawężnika.Jak byłem po odbiór felg to nie spodziewałem się efektu-powiem szczerze że ranty wyglądały jak nowe.Od Siebie mogę ich polecić z czystym sumieniem.Zakład może nie wygląda jak jakiś super warsztat bo jak ja tam bylem był to po prostu garaż.Teraz jak jest nie wiem bo nie jeżdżę tam obok nich.No poza tym dla mnie zaletą było to że to blisko,w Warszawie i nie trzeba było gdzieś wysyłać felg w Polskę,płacić jeszcze za wysyłkę co w przypadku felg tanie nie jest.To chyba tyle ode mnie.Najlepiej jest podjechać i pokazać im co jest do zrobienia i wtedy negocjować cenę bo się da.Powoli zaczyna się sezon więc i roboty mogą mieć coraz więcej.Acha i od razu mówię-nie pracuję dla nich,nie są to moi znajomi żebym im robił po znajomości jakąś reklamę.Po prostu dla mnie usługę wykonali dobrze,ładnie i szybko więc jak już pisałem mogę polecić.Mam nadzieje że Was nie zanudziłem :mrgreen:

Maly.89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maly.89 » 24 lut 2010, 17:23

ja się dzisiaj wziąłem za swoje koła miałem strasznie dojechane zrobiłem polerkę jednej felgi w najgorszym stanie i wygląda o niebo lepiej:) jutro zrobię kolejną aż skończę cały komplet oj będzie Niunia się prezentować na wiosnę śliczniutko:)

Awatar użytkownika
kyjo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: kyjo » 10 mar 2010, 09:08

Pany mam pytanie czy taki cały zestaw a w szczególności pasty dadza rade? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=950007583 biore sie za moje fele i jak narazie 2 mam juz pod filce i paste a kolejne 2 mają na sobie clar i tak myśle co by było do tego najlepsze. podobno scansol wycofany ze sklepów coś raz czytałem wiec co zamiast niego?? Moze juz było ale uwierzcie że przeczytanie 50 stron po kolei to chwile schodzi a jak ktośjest w temacie to w minute odpowie. ;)

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 10 mar 2010, 09:46

kyjo, osobiście używałem scansola i tego drugiego środka i jest o niebo lepszy i szybszy.Niestety nazwy nie pamiętam ale dostępny jest on w Leroy Merlin.Nigdzie indziej go nie spotkałem.Zwykła puszka w sprayu z napisem coś tam spray do usuwania starych lakierów.Na pewno był w sprayu.Wystarczyło spryskać,odczekać i skrobać farbę.A Scansol wtedy jeszcze nawet nie zaczynał działać.Jak masz blisko do Leroy'a to podjedź i zapytaj.Choć chciałbym to nie mogę przypomnieć sobie nazwy :-/

Awatar użytkownika
kyjo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: kyjo » 10 mar 2010, 10:16

kurde do najbliższego leroy mam z 70 km heh ale popytam w sklepsch u mnie moze maja takie wynalazki ;-) jeszcze napiszcie czy ktoś próbował past tych od tego gościa bo widziałem inne zestawy i było na odwrót z tymi kolorami pasty

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 10 mar 2010, 11:08

kyjo, Past od tego kolesia nie probowałem ale zestaw dobry jest tylko pasty dzdza rade a nawet smiem twierdzic ze ta najbardziej ostra ci nie bedzie potrzebna bo pewnie zrobiles do jakiegos bardzio drobnego papieru 1500-2000?
Scansol ponoc wycofali ale ja nie mam problemu z zakupem w sklepach, caly czas maja na polce ;P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pielęgnacja i kosmetyka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl