Witam po długiej przerwie na forum Śmigam B4 1.9 TDI 94r. ale ostatnio kupiłem jeszcze jedną audiczkę a mianowicie A6 C4 z silnikiem 1.9 TDI 1Z 96r.. Po zakupie auta okazało się, że są z nim małe problemy z porannym rozruchem. Bardziej szczegółowo opisałem wszystko w linku poniżej. Znajdują się tam również logi statyczne, które prosiłbym o ocenę oraz wszelkie sugestie co dzieje się z motorem.
http://www.a6klub.pl/a6-c4-19-tdi-prosb ... t18707.htm
Dziękuje i pozdrawiam :mrgreen:
[A6 C4 1.9TDI 1Z] prośba o ocenę logów
Silnik pracuje równo zwłaszcza gdy trochę złapie temperatury. Na zimnym daje białym śmierdzącym dymem i chodzi na trzy cylindry. Również zauważyłem, ze dawka paliwa jest spora i nie wiem czy przypadkiem nie przyczynia się do porannych objawów
Czy coś nie tak jest w grupie 004 :?: chyba tam wartości są również dość wysokie Wieczorem postaram się zrobić screna z tej grupy
Czy coś nie tak jest w grupie 004 :?: chyba tam wartości są również dość wysokie Wieczorem postaram się zrobić screna z tej grupy
-
- Forum Audi 80
Muszę w takim razie poszukać jakiegoś mechanika, który sprawdzi mi ciśnienie w cylindrach bo bez tego mało wyjaśni się mam jeszcze B4 z takim samym silnikiem i tak myślałem, żeby przełożyć sprawne wtryski do A6 tylko nie wiem czy coś to da. Czy zmieni się wartość dawki paliwa :?: Za to pewnie odpowiada pompa. Czy za pomocą VagCom mogę ją zmniejszyć :?: :?:
[ Dodano: 2010-02-25, 21:32 ]
Wykonałem zrzuty z ekranu w grupie 004. Oto one:
MB
BS
Mam nadzieję, że coś one powiedzą :mrgreen: Czy można zmniejszyć dawkę paliwa za pomocą VagCom :?: :?:
[ Dodano: 2010-02-25, 21:32 ]
Wykonałem zrzuty z ekranu w grupie 004. Oto one:
MB
BS
Mam nadzieję, że coś one powiedzą :mrgreen: Czy można zmniejszyć dawkę paliwa za pomocą VagCom :?: :?: