[audi 80 b4 1.9 tdi 1z avant] Problem podczas jazdy
[audi 80 b4 1.9 tdi 1z avant] Problem podczas jazdy
Witam. Od paru dni mam problem z moim autem i nie wiem co się dzieje. podczas jazdy potrafi nagle zgasnąć po czym zapali i jedzie normalnie. czasami samo wchodzi na wysokie obroty na luzie, raz idzie dobrze a za chwilę go muli przerywa,jest słaby, nie chce zapalić, ale gdy postoi dłużej to pali bez problemu,czasami zapala się też kontrolka od wtrysków ale potem gaśnie, co o tym myślicie? co to może być?
Ostatnio zmieniony 25 lut 2010, 19:08 przez potega8, łącznie zmieniany 3 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
co do twojego problemu to widziałem raz u gościa takie same problemy tylko w golfie u niego dawał w dupę komputer.nie twierdzę że u ciebie jest to samo ale objawy są podobne.samochód zachowywał się bardzo dziwnie,raz jeździł normalnie raz przerywał a najciekawsze było to że właśnie tak jak u ciebie wchodził na obroty.potrafił się kręcić aż do odcięcia... ale nie mam pojęcia o która kontrolkę ci chodzi żadna nie przypomina helikoptera <ok>
-
- Forum Audi 80
ja nie spotkałem sie z kontrolką przypominającą helikopter:(a podobne objawy( gaśnięcie przymulony motor przerywanie ogólne brak mocy) miałem kiedy wąż pomiędzy pompą a filtrem miał nieszczelność wiec posprawdzaj szczelność przewodów może coś pomoże
a może z nastawnik wariuje
a może z nastawnik wariuje
Ostatnio zmieniony 25 lut 2010, 19:30 przez Bocian1520, łącznie zmieniany 1 raz.