Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Scierający się brzeg paska rozrządu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
steryd126
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: steryd126 » 26 lut 2010, 13:05

nie no jasna sprawa, jak pisza że cena około 40zł za małe kółko to też się zrobi, raz a dobrze

1ce_m4n

Post autor: 1ce_m4n » 22 mar 2010, 21:14

Witam, mam ten sam problem, a dokładniej po wymianie paska i napinacza i przejechaniu 800 km, pasek starł się mniej więcej do połowy, cud, że wogóle to zauważyłem, bo pewnie jeszcze chwile i by się urwał. Wymieniłem koła, znowu pasek i to samo. Przymierzam się do wymiany śruby ustalającej rolkę, ale co jeśli to jeszcze nie to ?? czy są jeszcze jakieś inne możliwe przyczyny, które można by zniwelować, bo nie bardzo chce mi się 4 raz nowy pasek kupować.

Awatar użytkownika
marecki788
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marecki788 » 22 mar 2010, 21:47

witam koledzy tak czytam wasze posty i przyznam sie ze wiem w czym tkwi problem mialem to samo u mojego klienta w A6 2.0 .napnijcie rolke w druga strone a ta blaszka napinacza ma byc "smutna" a nie "usmiechnieta" powinno pomódz

Awatar użytkownika
ciechan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ciechan » 18 maja 2013, 10:40

mnie też spotkał ten sam problem, 1000km po wymianie rozrządu pasek pościerany i ponadrywany poszedł do kosza, ale tym razem wymieniłem też szpilkę rolki (30zł) i dolne koło zębate (45zł) SWAG - pasek trzyma się jak na razie niemal na samym brzegu od chłodnicy i oby nie schodził dalej ;p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl