Audi 90q B3 4.2 V8
Zeby nie podnosic temperatury w komorze silnika.Po co to ocieplenie ?
TakTa dziura to na sondę lambda ?
Sonda jest przystosowana do wysokich temperatur, ma nawet wbudowana grzalke, bo bez podgrania sonad nie dziala. Po prostu zeby dzialac musi miec cieplo i tyle.Ja się nie znam ale jak to tak się ociepli to sonda lambda się rozgrzeje do czerwoności
Koty sa mojej matki - zajmuje sie szukaniem domow dla bezdomnych kotow, stad tyle tego.Fajnie kotki - miałem kiedyś kota syjama - kot morderca - gołębie, krety, myszy, nornice, muchy na oknie no wszystko co się ruszało to musiało być zjedzone
Po robocie zawieszenia kazde kolo jest w inna strone. Trakcja dalej jest kulawa, ruszam z 2 biegu. Z 3 probowalem ale nie ma sily sie uslizgnac - sprzeglo jak zepnie (a spina momentalnie) to silnik prawie gasnie.A jak tam z trakcja, poprawiło sie coś przy roztopach
Tak myślałemguziq pisze:Cytat:
Po co to ocieplenie ?
Zeby nie podnosic temperatury w komorze silnika.
Ale nie można np. dać osłony z nierdzewki typu ekran odbijający ciepło tak by to ciepło było wydalane gdzieś w dół ? i jeszcze tak to wszystko wyprofilować by podczas jazdy powietrze przepływało pod osłoną i chłodziło te rury oraz tak by woda jak wjedziesz w kałużę nie chlapała na to ?
Ja jestem laikiem i to tylko takie przemyślenia - co myślisz o tym pomyśle ?
Czym to się owija ? coś ala włókno szklane ?
Oslona nigdy szczelnie nie odgrodzi. A to ze rury sa gorace nie wplywa abolutnie na nic wiec chlodzenie ich tez jest bezcelowe.Ale nie można np. dać osłony z nierdzewki typu ekran odbijający ciepło tak by to ciepło było wydalane gdzieś w dół ? i jeszcze tak to wszystko wyprofilować by podczas jazdy powietrze przepływało pod osłoną i chłodziło te rury oraz tak by woda jak wjedziesz w kałużę nie chlapała na to ?
Ja jestem laikiem i to tylko takie przemyślenia - co myślisz o tym pomyśle ?
Typowy bandaz do wydechow. Jest cala masa tego, domieszki roznych rzeczy itd. itp.
A'propo OT to 280 koni na ośce to temat spokojnie do ogarnięcia. Dobrze ustawić zawieche, odpowiedni lacz i ogień. Na starcie wiadomo, że będzie długo trakcji szukało, ale przy starcie z rolki to klękajcie narody.
Wiadomo, że robią Audi lepiej skorzystać z Q, ale skąd ta ogólna opinia, że oś nie wydoi takiej mocy to nie wiem...
Wiadomo, że robią Audi lepiej skorzystać z Q, ale skąd ta ogólna opinia, że oś nie wydoi takiej mocy to nie wiem...
Człowieku podziw!!! Słyszałem że wkładali 2,5 literki, ale żeby wepchnąć ogrom 4,2 V8 z A8 do A80 - nic a nic.
Na początku myślałem że jakaś bujda na kółkach i komuś się cyferki pomyliły.
Teraz widzę że ten potworek to arcydzieło - a laik by powiedział że B3 na sterydach - he he.
Podziw i gratulacje za odwalenie świetnej roboty już na tym etapie - czekam na finalny efekt i możliwość obejrzenia z bliska. :lol:
Moja już na starcie się chowa - ale ważna że swoja i się trzyma :mrgreen:
Na początku myślałem że jakaś bujda na kółkach i komuś się cyferki pomyliły.
Teraz widzę że ten potworek to arcydzieło - a laik by powiedział że B3 na sterydach - he he.
Podziw i gratulacje za odwalenie świetnej roboty już na tym etapie - czekam na finalny efekt i możliwość obejrzenia z bliska. :lol:
Moja już na starcie się chowa - ale ważna że swoja i się trzyma :mrgreen: