[B4 avant 1.9TDI 1z] znikły kontrolki
[B4 avant 1.9TDI 1z] znikły kontrolki
Witam klubowiczów.Mam taki mały problem,wymieniałem kostke stacyjki na nowa i po podłaczeniu licznika znikły mi jak włączam zapłon kontrolki od akumulatora,oleju swiec,itp. świeci sie tylko check.Wszystkie wtyczki są podłaczone,czy zrobiłem coś nie tak??
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Kolego ja tak miałem paliła się tyko kontrolka czeck ,światła drogowe ,kierunki reszta nie dzialała łącznie z obrotomierzem i wyświetlaczem na liczniku .U ciebie może to tylko zbieg okoliczności bo u mnie jak te kontrolki nie działały to znalazłem po długich wojażach z licznikiem pęknięcie ścieżki na płycie głównej licznika centralnie na środku nad kontrolkami ,tam gdzie jest najwęższy licznik ,objawy miałem te same .Znalazłem polutowałem ,od razu cyknąłem po wszystkich lutach bo zegarek też szwankował ,od tej pory wszystko śmiga no i w kieszeniu 200-250 bo po tyle chodzą liczniki.Także może to być zbieg okoliczności ale radzę sprawdzić.
-
- Forum Audi 80
Nie wychodzi Ci sygnał (+) po stacyjce na zasilanie zegarów. Sygnał po wyjściu z kostki jest rozdzielany na wiele obwodów. Zgodnie z opisem z tego tematu https://audi80.pl/all-b4-potrzebna-r ... t38597.htm, zacznij szukać gdzie idzie plus po stacyjce.
Oglądać to możesz co innego pod lupą. Jak jest małe pęknięcie albo zimny lut to i tak nic nie znajdziesz. Należałoby miernikiem sprawdzić wszystkie połączenia, wtedy jest szansa że coś znajdziesz. Zasilanie powinno iść przy niebieskiej wtyczce.b4avant pisze:Ogladałem ścieżki 2 godziny pod lupą i wszystkie sa całe,musze dać do elektryka
-
- Forum Audi 80