[B4 TDI] ?? Zapowietrzony Silnik ??
[B4 TDI] ?? Zapowietrzony Silnik ??
Witam wszystkich. mam taki oto problem, mam gdzies nieszczelnosc w ukladzie paliwowym i moj ojciec postanowil ja zlikwidowac, kupilem nowe węże i zaciski powymienialem wszytko co sie dalo przy filtrze paliwa zmianilem ten plastik co idze do niego powrot i to dalej nie bylo to. Ojciec wiec wyjął filtr i wylal zawartosc z osadem wlozyl i go nie zalal ropa.... odpalil na suchym i najwidoczniej silnik sassal powietrze. rozebralem wszystko z powrotem zalalem filtr jakos odpalilem i chodzi teraz jak czolg kopci robi przygazówki. Nie mam doswiadczenia mechanicznego ale slyszalem ze jest cos takiego jak odpowietrznik silnika. Czy on mi pomoze?gdzie go znajde? jak odpowietrzac? dzieki za pomoc ; )))
PS. znacie moze jakies czeste powody nieszczelnosci ukladu paliwowego strasznie bombelki leca najpierw silnik nie rowno chodzil teraz traci moc i przerywa : ((
PS. znacie moze jakies czeste powody nieszczelnosci ukladu paliwowego strasznie bombelki leca najpierw silnik nie rowno chodzil teraz traci moc i przerywa : ((
Ostatnio zmieniony 01 mar 2010, 11:04 przez Bulacia, łącznie zmieniany 1 raz.
- tokarka606
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie ma czegoś takiegoBulacia pisze:slyszalem ze jest cos takiego jak odpowietrznik silnika.
Częstym sprawcą jest powrót paliwa (podgrzewacz )ten plastikowy króciec no może nie tyle on co oring który uszczelnia go w filtrze.Jak juz wszystko sprawdziłeś to sprawdż przewody pod autem od zbiornika do filtra .Bulacia pisze:znacie moze jakies czeste powody nieszczelnosci ukladu paliwowego
no ten plastik wymienilem. Bylem sie teraz przejechac i to samo jak chce juz zgasnac sam przygazowke robi powietrze dalej w przewodach nie wkreca sie na obroty jeszcze pali sie kontrolka od oleju i po chwili od swiec nerwowo juz z tym samochodem nie wytrzymam ! on sam z siebie sie odpowietrzy ?jezdzic nim co robic ? moze cos padlo pompa albo cos ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
Spokojnie chłopie bo nerwy ci nic nie pomogą ,tu nie samochód jest winienBulacia pisze:nerwowo juz z tym samochodem nie wytrzymam !
Sam się nie odpowietrzy jak ciągle ciągnie gdzieś powietrze .Musisz znależć przyczynę bo na pewno jakaś jest .Połącz na "krótko"przewody zasilające i powrotny tzn.omiń filtr paliwa .Upewnisz się wtedy czy to filtr .Bulacia pisze:on sam z siebie sie odpowietrzy ?
nic nie padło .Sprawdz to co ci pisałem czyli przewody pod autemBulacia pisze:moze cos padlo pompa albo cos ?
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Avant
Moim zdaniem powodem pojawiania się bąbelków w przewodzie od filtra do pompy jest zanieczyszczony filtr paliwa. Nie można go wyczyścić, po prostu wymienia się go, a z tego co tutaj przeczytałem wynika że wszystko zostało wymienione oprócz filtra i rzeczywiście najlepiej zrobić jak radzi<b>MUNIOR</b>, odłączyć filtr i bezpośrednio podczepić przewód ze zbiornika do pompy.
Ja miałem podobny problem i u mnie przy wyższych obrotach silnik słabł i nie chciał się wkręcać na obroty przy obciążeniu, powodem był zasyfiały filtr- wystarczyła wymiana i jak ręką odjął
Ja miałem podobny problem i u mnie przy wyższych obrotach silnik słabł i nie chciał się wkręcać na obroty przy obciążeniu, powodem był zasyfiały filtr- wystarczyła wymiana i jak ręką odjął
Dzieki panowie za wszystkie porady samochod byl dzis u mechanika i tak : Wymienilem filtr paliwa duza poprawa powietrze juz nie leci ,ale dalej silnik falowal wiec podpiolem auto pod komputer i okazalo sie ze czujnik G28 jest zepsuty jutro jade go wymienic i powinno audi chodzic jak nowe jeszcze raz dzieki <piwko> pozdrawiam ; )) <ok> :mrgreen: