[B3 All] tuleja dolnego mocowania amortyzatora tył
[B3 All] tuleja dolnego mocowania amortyzatora tył
Witam czy może mi ktoś powiedzieć czy można kupić i wymienić same tuleje do amortyzatorów z tyłu te na dole ponieważ nigdzie nie znalazłem tego jako oddzielną część i nie wiem jak dokładnie to się nazywa.
Sprawa jest tego typu iż amory tył mają po 82% i są w miarę nowe mają niecałe 3 lata a te tuleje się rozpadają czy wyjściem jest tylko wymiana całych amortyzatorów
Sprawa jest tego typu iż amory tył mają po 82% i są w miarę nowe mają niecałe 3 lata a te tuleje się rozpadają czy wyjściem jest tylko wymiana całych amortyzatorów
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Tego się nie wymienia, z tego co sam patrzyłem.
Tam jedyną gumą w całym tylnym zawiasie, którą się wymienia to ta trzymająca belkę, by koło nie latało w przód i w tył. Tutaj jednak trzeba się patrzyć jaką się gumę kupuje, bo wczoraj wziąłem się za wymianę, wszytko rozkręciłem i okazało się, że mam nie taką gumę jak potrzeba. W samochodzie mam tuleje w samej gumie, natomiast dostałem tuleję w gumie owiniętej metalem i się nie mieści ;/
Domyślam się że zamiast do B3 dostałem gumę do B4, ale nie sprawdzałem tego...
Tam jedyną gumą w całym tylnym zawiasie, którą się wymienia to ta trzymająca belkę, by koło nie latało w przód i w tył. Tutaj jednak trzeba się patrzyć jaką się gumę kupuje, bo wczoraj wziąłem się za wymianę, wszytko rozkręciłem i okazało się, że mam nie taką gumę jak potrzeba. W samochodzie mam tuleje w samej gumie, natomiast dostałem tuleję w gumie owiniętej metalem i się nie mieści ;/
Domyślam się że zamiast do B3 dostałem gumę do B4, ale nie sprawdzałem tego...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A czasem tuleje zewnętrza od tej gumy nie została ci w gnieździe?slugs pisze:W samochodzie mam tuleje w samej gumie
slugs, te tuleje nie wchodzą tak łatwo więc nie sugeruj się że nie chcą ci wejść. Jeśli faktycznie są o wiele większe to coś jest nie tak. Ale jeśli rozmiarowo są mniej więcej takie same, ale nie chcą tak łatwo wejść to generalnie tak być powinno. Zapomni o wciśnieciu ich ręką czy nawet wbiciu młotkiem.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: