[wszystkie]Alufelgi
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[wszystkie]Alufelgi
Witam. Jeśli nie ten dział to proszę modów o przeniesienie. Mianowice chidzi mi o sprawę alusów a konkretnie to mam alusy które wymagaja odnowienia. Nie są pogięte tylko porysowane i ranty poobcierane i chodzi mi o to czym te ranty wyrównać. Najlepiej by było zaszpachlować ale nie wiem czy szpacha po jakimś czasie nie odpadnie od aluminium. Proszę o poradę.
tak jak przedmowca wspomnial piaskowanie, potem szpachla natryskowa, podklad , lakierowanie to wszystkoo. Ja mialem tak bo felgi mialem delikatnie poprzycierane na rantach od kraweznikow ale po nalozeniu szpachli natryskowo(chyba ze dwa razy) potem wyprowadzeniu kszaltu rantów papierkiem wsyztsko bylo oki. i na jakis czas starczy dopoki znowu nie zalicze jakis krawezników Pozdrawiam
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Moze wyda Ci sie to dziwne ale jak to jest obdarte na samym brzegu to mozna by zrobic tak ze napawać migomatem lekko a puzniej wyrownac jak powinno byc "kamieniami" na wiertarce i polerke szczelic
PS. szpachlą to nawet nie prubuj bo to bez sensu a jak masz gołe alu to bedzie sie dało wypolerowac i napawac ładnie jak wspomnialem.
PS. szpachlą to nawet nie prubuj bo to bez sensu a jak masz gołe alu to bedzie sie dało wypolerowac i napawac ładnie jak wspomnialem.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: