czołem panowie, czy w waszych 80tkach też są takie maskownice, w których dziurki w siateczce są częściowo zalane plastikiem? doszedłem do wniosku, że ori maskownice w audi strasznie tłumią wysokie tony z głośników i zastanawiam się czy ktoś ma na to jakiś patent, dziurawienie po kolei każdej dziureczki igłą to bardzo uciążliwa praca, więc jestem ciekaw czy są na to inne sposoby
dorzucę foto poglądowe na którym widać o czym mówię i rozpoczęte przeze mnie dziurawienie otworków:
btw, widziałem kiedyś u jednego z klubowiczów ciekawie zrobione maskownice, gdzie nie było tej siatki lecz wzorek taki jak jest od dołu maskownic, czy ktoś kojarzy u kogo to było i jak to było robione?
pozdrawiam i przepraszam, jeśli założyłem bezsensowny temat <ok>
bardzo prosto to zrobić, kiedyś pokazał mi taki patent Słonik na VW mani, maskownice właśnie bez tej siateczki. Co do wykonania wystarczy ruszyć główką, nie będę ci mówił jak to zrobić ale powiem ci że wycinanie nie wchodzi w rachubę (tylko połamiesz)
Powodzenia
Kupując nowe głośniki w zestawie dostałem maskownice. Niestety troche były większe, usiadłem na spokojnie i delikatnie zaginałem krawędzie kombinerkami( tylko nie zbyt mocno by tej czarnej barby nie zdrapać). Podginasz dookoła ale na kilka razy tak by ich nie zdeformować. Po założeniu gygląda to całkiem znośnie.
Dlaczego nie na temat? Ja miałem właśnie taki patent, że zmodyfikowałem te osłony co były w nowych głośnikach. Domyślam sie że Ty masz jakis patent w przypadku ori widze po poprzedniej wypowiedzi.
Krzysiek, nie jestem wielkim idiotą, więc mogę się domyśleć, że chodzi Ci o szlifowanie górnej powierzchni z siateczką, ale trochę się obawiam tego, czy mam wystarczające zdolności manualne, poza tym chciał bym uzyskać coś, co będzie wyglądało wciąż jak ori, lecz będzie przepuszczało więcej wysokich tonów. Walka z igiełką przewyższa moją cierpliwość a szlifowanie będzie chyba ostatecznością...
krisPrG pisze:bardzo prosto to zrobić, kiedyś pokazał mi taki patent Słonik na VW mani, maskownice właśnie bez tej siateczki. Co do wykonania wystarczy ruszyć główką, nie będę ci mówił jak to zrobić ale powiem ci że wycinanie nie wchodzi w rachubę (tylko połamiesz)
Powodzenia
kolego forum jest od udzielania informacji, pomagania itp... Na pewno skorzystałeś z pomocy innych użytkowników, i jak ktoś się ciebie grzecznie pyta to odpowiadaj. Lub sie nie wypowiadaj w ogóle.
levis1991 pisze:kolego forum jest od udzielania informacji, pomagania itp... Na pewno skorzystałeś z pomocy innych użytkowników, i jak ktoś się ciebie grzecznie pyta to odpowiadaj. Lub sie nie wypowiadaj w ogóle.
a po co mają mieć wszystkie te same pomysły realizowane :?: ja tylko widziałem jak to wygląda, a na realizacje wpadłem sam bo musiałem pogłówkować.
Jeśli zauważyłeś są dwa typy "modów":
-takie co niektórzy sami wymyślają i wprowadzają je w życie
-i takie, które są kopiowane
więc postaw się w sytuacji ludków co sami to wymyślają a potem widzą kopiowanie takowego pomysłu....fakt to nie był mój pomysł, ale przepisu na realizację nie otrzymałem sam do tego dochodziłem