Po wymianie płynu chłodzącego zaczeła mi się grzać więc odrazu pomyślałem że źle jest odpowietrzony układ chłodzenia. Zrobiłem jakieś 3 km wskazówka od temp nawet nie drgneła , na czwartym km gwałtownie wzrsła temperatura do 110 , wywaliło mi płyn przez korek , poczekałem aż ostygnie i odkręciłem go : w zbiorniczku wyrównawczym zauwarzyłem opiłki plastiku. Co to może być?? Pompa?? A raczej plastikowy wirnik od niej?? Musze dodać że jerzdżę bez nagrzewnicy.
Czekam na jakieś propozycje. <osohozi>
[B3 RA 1.6 TD] opiłki plastiku w zbiorniku wyrównawczym!!
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
moim zdaniem nic się nie stanie.te opiłki wpadły do zbiorniczka i pewnie tam pozostały,myślę że dalej nie poleciały.ja miałem to samo jak ukruszył mi się ten króciec i kawałki plastiku wpadły do zbiorniczka i tam sobie pływały.a nawet jeśli by poleciały dalej w układ to myślę że nie były aż tak duże by mogły czemuś zaszkodzić.najwyżej wpadną do chłodnicy i pewnie tam zostaną...oczywiście jeśli masz ochotę i czas to możesz sobie przeczyścić układ no i również chłodnice ale będziesz musiał ją wymontować.ja nie jestem zwolennikiem takich zabiegów gdyż cały układ już ma swoje lata i jest w nim sporo osadu który jeśli wymyjesz może ukazać różne nieszczelności...