witam.niech ktoś mi powie czy samochód po mocnym dzwonie gdzie zadziałał procon ten da sie wyprowadzić do takiego stanu by nie było widać tego zdarzenia.tzn chodzi mi o to czy da się ponownie zamontować procon ten?? chodzi o to że znajomy kupił wczoraj b4 które jakiś czas temu miało poważnego dzwona.od spodu widać że było nieźle pomięte no i boki i maska są malowane...z ciekawości zdjąłem półke pod kierownicą i zobaczyłem że procon ten jest na swoim miejscu.wątpię by ktoś montował go od nowa a musiał zadziałac bo wszystko było nieźle zgniecione... czy jest możliwość że procon ten nie zadziałał podczas wypadku lub czy łatwo go z powrotem zamontować oraz czy jest możliwość by nie zadziałał procon ten a zadziałała poduszka powietrzna??
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł wątku streszczał istotę problemu).
[b4] Procon ten, a naprawa powypadkowa
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4] Procon ten, a naprawa powypadkowa
Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 16:40 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Proszę:
Z tego, co swego czasu wyczytałem, nie zawsze reanimacja procon-ten jest opłacalna. Przy mocnym dzwonie to kolumna kierownicza, żółte elementy oraz mocowania pasów idą do wymiany.
Procon-ten działa jak silnik się cofa więc mógł być jakiś dziwny dzwon ale jeszcze nie ruszyło silnika.
To są tylko moje przemyślenia i proszę mądrzejsze osoby o wypowiedzieć negatywną bądź twierdzącą do moich słów
Z tego, co swego czasu wyczytałem, nie zawsze reanimacja procon-ten jest opłacalna. Przy mocnym dzwonie to kolumna kierownicza, żółte elementy oraz mocowania pasów idą do wymiany.
Procon-ten działa jak silnik się cofa więc mógł być jakiś dziwny dzwon ale jeszcze nie ruszyło silnika.
To są tylko moje przemyślenia i proszę mądrzejsze osoby o wypowiedzieć negatywną bądź twierdzącą do moich słów
Proponowałbym przeczytać ten wątek: https://audi80.pl/b4-all-uszkodzony- ... t31659.htm