[80 B4 1.9TDI 1Z] mułowaty po odpaleniu
[80 B4 1.9TDI 1Z] mułowaty po odpaleniu
witam wszystkich od jakiegoś czasu zauważyłem że gdy odpalę rano samochód i chcę odrazu ruszyć to bardzo tępo reaguje na pedał gazu ale jak przejadę dosłownie parę metrów to jest wszystko w porządku nie występuje to natomiast gdy go odpalę i pochodzi sobie 1 minute na wolnych obrotach dodam że tak wszystko ok z autem filtry wymieniane na czas paliwo nie cofa sie może ktoś ma coś takiego lub jest to normalka w tdi?
-
- Forum Audi 80
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
...i akurat wtedy najbardziej sie zuzywa... smiech na sali z takim mysleniem - odpalamy i po chwili jedziemy, coby nagrzac silnik jak najszybciej-taka moja rada. TDI na obrotach jałowych ma tak wycliwiona sprawność, że wieki sie nagrzewa i zamiast mu pomoc to mu szkodzimy. To nie syrenka 105L i nie selektol special i nie czasy kiedy sie kocykiem przykrywało auta a jak deszczyk padał to autko w garazu a sami pod parasolka zap...smy.Niki20 pisze:Górna półka. Mój przy -25*C tak koło 3min stoi i się smaruje. <ok>mysza134 pisze:olej wlewam valvoline 10w40 maxlife rano pali od starzała