[B4 2.0 ABK] Sekwencja, szarpie na gazie.
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Sekwencja, szarpie na gazie.
Problem polega na tym że auto na wolnych obrotach chodzi jak by na cylindry.Dzieje się tak od nowości instalacji. Odrazu napisze że: głowica jest po regeneracji, świece, kable, kopułka i palec nowe(Beru), podłączyłem auto pod kompa w warsztacie nic nie znależli. Masa regulacji przez gazowników nie przyniosła efektów. Walą w ... i na kasę ciągną. Co moze być przyczyną? Słyszałem że mogą być za wolne wtryski? Jakie wtryski będą odpowiednie do abk? Cy może to cos innego?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Mam załozoną instalacje ze sterownikiem Versus. Dokładniej napiszę jutro i wkleję fotkę bo dziś nie mam dostępu do auta. Problem polega na tym że na wolnych obtotach chodzi jakby była jedna świeca zła. Ale wymieniałem juz kilka razy. Nieraz zgaśnie na skrzyzowaniu albo się zmuli po wciśnięciu pedału gazu. Na benzynie jest ok.
A kolego miałeś dobierane wtryski do pojemności lub mocy silnika?Czy wsadzono jakie mieli pod ręką. Powiedz czy tylko tak się dzieje na zimnym silniku czy na ciepłym też.. No i musiałbyś napisać jakie masz podzespoły. A tak na marginesie , to jakiś sprawdzony warsztat ? Bo z praktyki już wiem że o dobrego gazownika to ciężko a reszta to partacze..
-
- Forum Audi 80
Załozyłem sekwencje żeby jezdić bez problemów, strzałów itp. Dałem 2400. Na ciepłym dzieje się to samo. Dodaję fotki z pod maski. Niestety graty są bez symboli i oprócz nazwy Versus na sterowniku nic nie odczytałem a papiery trza by poszukać .
[ Dodano: 2010-03-08, 22:39 ]
Wklejam jeszcze ogólne zdjęcie z pod maski. Może ktośsię pozna.
[ Dodano: 2010-03-08, 22:39 ]
Wklejam jeszcze ogólne zdjęcie z pod maski. Może ktośsię pozna.
Czujnik ciśnienia ja też mam przed filterkiem gazu i jest ok. Problem był u mnie taki że przy wciskaniu gazu dławił się ( jakis martwy punkt powstawał). Rozwiązaniem okazało się wymiana wtrysków na mniejsze ( bo miałem założone 2.1 a teraz chyba 1.9) do tego modyfikacja mapy.
Tak na marginesie usupełnij płyn w układzie wspomagania:)
Tak na marginesie usupełnij płyn w układzie wspomagania:)
-
- Forum Audi 80
Przewody i nawierty do wtrysków prawdzane i poprawiane kilka razy już były. Płyn czaję :mrgreen: . Rozlał się jak przewody odkręcałem. Miałem dolać ale postanowiłem wlać cały nowy tylko się zeszło. Ale wtryski na jakie najlepiej zmienić i dlaczego te są nieodpowiednie. Pytam bo samochód jest u gazoników co zakładali gaz i jak im powiedziałem o wtryskach to powiedzieli że te są dobre? i już nawet myślą o wymontowaniu gazu i założeniu innego.