Witam
Panowie szukalem ale nie ma takiego posta..mianowicie pol roku temu byl wymieniany termostat i czujnik temp na chlodnicy.. ale cos musialo pasc bo dzis prawie ugotowalem swoja niunie wentylatory sie nie wlaczyly i mialem juz 110 na zegarze.. na szczescie nic sie nie stalo. Chlodnica byla goraca wiec termostat odpada..czujnik na chlodnicy ? Co jeszcze moze miec wine? Dodam ze 3 dni temu nie bylo problemow ale od tego czasu stala sobie spokojnie.
pozdrawiam
[c4 2.0e] wentylator nie kreci
- percevalle
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Panowie Witam!
Temat nie był poruszany gdyż przy auci nic nie robilem. Wczoraj wymienilem czujnik i nadal nic. Jak zdrutuje wtyczke to wentylatory sie zalanczaja.. a po podlaczeniu do termowylacznika nic sie nie dzieje.. Czy mozliwe ze CZUJNIK temperatury(termometr) pokazuje złą temperature?
Pozdrawiam!
Temat nie był poruszany gdyż przy auci nic nie robilem. Wczoraj wymienilem czujnik i nadal nic. Jak zdrutuje wtyczke to wentylatory sie zalanczaja.. a po podlaczeniu do termowylacznika nic sie nie dzieje.. Czy mozliwe ze CZUJNIK temperatury(termometr) pokazuje złą temperature?
Pozdrawiam!
A ten temat czytałeś?
https://audi80.pl/b4-19-tdi-1z-grzej ... t16035.htm
https://audi80.pl/b4-19-tdi-1z-grzej ... t16035.htm
Tak czytałem Wlasnie zagrzalem autko i jakis czujnik odpowiedzialny za podawanie temperatury do kabiny musi byc walniety gdyż :
stary termowylącznik jest sprawny..
nowy takze;) ale zalacza wentylatory gdy w kabinie pokazuje 120c a plyn wcale sie nie gotuje!
Mam racje? jest taki czujnik temperatury? Gdzie go moge znaleźć?
A i mam problem z odpowietrzeniem układu gdy silnik sie nagrzal przetrzymalem go troche na 4 tys obrotów i zauwazylem ze w zbiorniczku zrobilo sie tornado... a nagrzewnica nadal nie grzeje i analogicznie plynu nie ubylo..;/ Szukałem odpowietrznika do nagrzewnicy ale nic nie znalazlem..moze mam juz nie orginalne węze do nagrzewnicy?
stary termowylącznik jest sprawny..
nowy takze;) ale zalacza wentylatory gdy w kabinie pokazuje 120c a plyn wcale sie nie gotuje!
Mam racje? jest taki czujnik temperatury? Gdzie go moge znaleźć?
A i mam problem z odpowietrzeniem układu gdy silnik sie nagrzal przetrzymalem go troche na 4 tys obrotów i zauwazylem ze w zbiorniczku zrobilo sie tornado... a nagrzewnica nadal nie grzeje i analogicznie plynu nie ubylo..;/ Szukałem odpowietrznika do nagrzewnicy ale nic nie znalazlem..moze mam juz nie orginalne węze do nagrzewnicy?