[B3 NE 1.8 + lpG] Problem z paleniem na PB i obrotami na LPG
- davidpolska
- Forum Audi 80
[B3 NE 1.8 + lpG] Problem z paleniem na PB i obrotami na LPG
Witam fachowców. Mam taki problem że jak chce odpalić audiczke na benzynie teraz w te mrozy to musze wyciągnąć ssanie na full i odpali.Zapali bez problemu, to pochodzi równo na obrotach 1800 obr/min tak przez 15 sekund i zaczyna nie równo chodzić tak jak by coś ją dusiło. I teraz taki motyw ze jak przytrzymam nogą gaz i wyłącze ssanie to od razu równo chodzi i wtedy wyciągam ssanie tylko 2 stopnie i sobie furka chodzi i tylko troszkę ją dusi. Mam gaźnik Keichin I. Drugi problem polega na tym iż jak się juz zagrzeje ,wyłącze ssanie i pracuje na PB ok; trzyma obroty i elegancko; ale jak przełącze już na gaz w trakcie jazdy i przejade załóżmy nawet 5 km to jak wrzuce na luz to na gazie nie trzyma obrotów. Dopiero obroty trzyma jak jest silnik nagrzany tak od 90 stopni.Pomóżcie bo juz nie wiem;dodam ze czasami jest tak ze obroty mi spadają jak hamuje albo trzymam na hamulcu np. na światłach. Jak puszcze hamulec to się lekko podniosą i znowu spadną. HELP
Witam jestem posiadaczem audi 80 2.0E 1990r wtrysk wielopunktowy KE-Monotronic 1.1 sedan. Moj problem polega na tym iz ciezko na benzynie zapala na zimnym silniku a jak juz zapali to wchodzi na wysokie obroty ok 3000 i tak sie utrzymuje dotad az sie rorgrzeje. Dodam ze jak jest cieply pali jak zegarek. Pomozcie z gory dzieki.
- ciechan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
krzys737, odłączałeś ostatnio aku? zrób adaptacje, czyli odłącz aku na kilka minut, podłącz odpal (na PB jak masz LPG) i niech chodzi bez gazowania itp aż załączą się wentylatory pierwszy raz (wczesniej wyłącz wszystko - radio światło itp) następnie go wyłącz do wystygnięcia i odpal ponownie i zrób jazde próbną
- davidpolska
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80