Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 AAD LPG] Syczy parownik, czuć gazem pod maską

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
irekprogram
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 AAD LPG] Syczy parownik, czuć gazem pod maską

Post autor: irekprogram » 08 mar 2010, 13:22

panowie dziś rano jak otworzyłem maskę poczułem gaż przyłożyłem ucho i okazało się że syczy z parownika ale dokładnie w którym miejscu to nie wiem, moje pytanie jak to możliwe, zawór zamykający gaz z butli słychać przy przełączaniu z benzyny na gaz(takie cyk)a czy powinno być go słychać po przełączeniu z gazu na benzynę, całą noc auto stało skąd ten gaz pomocy :-|

Na przyszłość proszę prawidłowo tytułować wątki (aby tytuł streszczał istotę problemu).

Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 18:59 przez irekprogram, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 08 mar 2010, 14:21

Z pewnoscia syczy przy rurce doprowadzajacej gaz z butli do parownika. U mnie tak bylo jak odpalalem w zimie na gazie bo nie chodzila benzyna. Dokrecilem przewod i zrobilem benzyne i teraz niema zadnych problemow.

Ale możesz być spokojny bo gaz ci z butli nie ucieka, to tylko ten ktory jest w przeodzie meidzy obyma zaworami.

Awatar użytkownika
irekprogram
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: irekprogram » 08 mar 2010, 14:26

dzięki czester za odp muszę cos z tym zrobić tak być nie może :-) ale żeby całą noc syczało to trochę tego gazu w tej rurce musi być

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 08 mar 2010, 15:37

Czy ja dobrze rozumiem , rano przed odpaleniem słyszałeś ulatniający się gaz w parowniku ( rozumiem , że nie przekręcałeś kluczyka ) - to by znaczyło że bardzo powoli ulatnia Ci się gaz z tego kawałka rurki ( mało prawdopodobne ) lub nie trzymają wszystkie 3 zawory elektryczne :shock: . Weż wieczorem zakręć zawór ręcznie na butli - powinien być tam dodatkowy zawór - mosiężne pokrętło które należy wkręcić i rano posłuchaj czy nadal syczy - będziesz miał odpowiedź co jest z trzymaniem 3 elektrozaworów .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl