Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

maskownice z podszybia - pytanie

Awatar użytkownika
krisPrG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisPrG » 07 mar 2010, 23:19

no i gratuluje <ok> :-D

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 08 mar 2010, 10:38

Dobry patent nie jest zły <ok>
:mrgreen:
Zadziurkowac sie mozna na smierc jak by ktos chcial to udroznic :-/
Nie ma strachu o szlifowanie tylko trzeba zrobic z głową i na spokojnie, potem wygladzic drobniutkim papierem sciernym i potraktować jakimś czernidłem do plastikow bo po szlifowaniu sie takie szare robia.
KrisPRG a pytałes o wykonanie na Manii :?: jak byłem na kacu to sie zgadza moge nie kojarzyc :-P, zreszta co tu tlumaczyc jak sie widzi jak to wygląda to tlumaczenie zbędne raczej.
Pomysł nie mój tylko kolegi CzarekCabrio.

Awatar użytkownika
Zuck
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zuck » 08 mar 2010, 18:44

Przy okazji pozwolę sobie uchylić rąbka tajemnicy, w jaki sposób ja to wykonałem.

Zaczęłem od szlifowania ręcznego, ale doszedłem do wniosku, że będzie to dosyć długo trwało, to wziąłem do ręki szlifierkę kątową, założyłem specjalną tarczę z papierem ściernym. 5 minut delikatnej zabawy ze szlifierką. Następny etap to nożyk malarski i dokładne usuwanie wszelkich resztek siateczki itp. Ręczne wygładzenie maskownic drobnym papierem ściernym np 600, odtłuszczenie, pomalowanie w czarny mat motipem do plastików i gotowe :mrgreen:

Oglądając maskownice z perspektywy kierowcy wygląda to bardzo ładnie <ok>

Awatar użytkownika
piotrek 250279
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piotrek 250279 » 08 mar 2010, 19:56

ja wyjolem kiedys w lecie te maskownice,jak nagrzaly sie do slonca to wydlubalem je bez problemu bo na jakims auto kicie byly zlapane w trzech miejscach.zrobilem to z ciekawosci.teraz idzie je sobie normalnie wyciagac.i mam doskonaly schowek w kturym chowam przed zona zaskurniaki na browarka :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl