JAKO 124 powiedz temu Krzywemu Kluczowi (mam na mysli mechanika) ze nie trzeba zmieniac calego wirnika tylko sam KOMUTATOR(zeby wytlumaczyc ; to sa te dwie gladkie bierznie koloru miedzi na koncu wirnika) to jest dla Ciebie. JESLI ON nie bedzie wiedzial co to jest!! TO ZAAAABIERAJJJJJJJ TEN ALTERNATOR OD NIEGO!!!!!!!!!!!!!!
i koledzy maja racje,ja tez nie wierze zeby dwie,czy trzy przeplywki pod rzad byly PADNIETE!!!!!!
AVE A U D I :mrgreen:
[b4 1z] alternator i przeplywomierz
- tokarka606
- Forum Audi 80
no dzieki, dzis bede gadal z mechaniorem, co do alternatora to mowi ze wyczyscil go i narazie laduje 14,2V wiec narazie chodzi i mozna na nim jezdzic, ale mowi zebym sobie znalazl jakas uzywke bo nie wiem ile ona pochodzi, co do przeplywki to jak kupilem auto to mialo "odciecie zaplonu" od 3200-3400 obr, kupilem uzywke pomijajac ze najpierw kupilem bosha (przypadkowo bo nie wiedzialem zeu mnie pierburg siedzi), pozniej znalazlem uzywke pierburga za stowe, pojechalem wsadzilem i niby chodzilo, czyli pojdzie nawet do 4200obr jak go zaczne cisnac od trojki, wtedy to nawet 180 poleci, ale jak mu wrzuce piatke przy 100 cay 120 i depne do dechy to do 3000obr okolo dojdzie i dalej nie wiem co ma robic, teraz auto mam u innego mechaniora bo tamci to juz nie wiedzieli co maja robic, i teraz koles podlaczyl jakiegos vaga jakas duzo nowsza wersja i tak mu pokazuje ze powinno byc 0,266 a mam prawie 0,500 ale czego to dotyczy to nie wiem. Przy okazji turbo idzie do regeneracji bo zaczyna lac od spodu i olej zjada. W nast tyg bede mial turbo po regeneracji wiec zobacze zmiany, cisnienie na cyl. mam dobre wiec silnik chyba jest ok. Co do alternatora to dzieki za info. jak sie da wymieniac to szkoda kase kupowac na uzywki ktore nie wiadomo ile pochodza.
Co do przeplywomierza to nie wiem co o tym myslec, koles robil podobno logi i mowi ze przeplywka napewno. Tylko teraz jaka kupic? bo na alledrogo jest tego co niemiara, niby sa nowe ale po 500-600zeta..
Co do przeplywomierza to nie wiem co o tym myslec, koles robil podobno logi i mowi ze przeplywka napewno. Tylko teraz jaka kupic? bo na alledrogo jest tego co niemiara, niby sa nowe ale po 500-600zeta..