[b3 80] Stacyjka wkłąd czy kostka ??
WItam.
Mam taki problem,że po przekreceniu stacyjki nie swiecą mi sie wszystkie kontrolki czyli z tych trzech ktore powinny swieci sie tylko kontrolka oleju.
Po przekreceniu kluczyka rozrusznik nie kreci,słychać tylko cykcykcykcyk......
Pomuszcie prosze!!!!!
Nie wiem czy akumulator jest do kitu czy może nie ma ładowania????
A może to stacyjka wysiadła???
Mam taki problem,że po przekreceniu stacyjki nie swiecą mi sie wszystkie kontrolki czyli z tych trzech ktore powinny swieci sie tylko kontrolka oleju.
Po przekreceniu kluczyka rozrusznik nie kreci,słychać tylko cykcykcykcyk......
Pomuszcie prosze!!!!!
Nie wiem czy akumulator jest do kitu czy może nie ma ładowania????
A może to stacyjka wysiadła???
Witam
Akumulator ładowałem, sprawa wygłąda tak że gdy jest naładowany odpala bez problemu,
Kontrolka ładowania nie świeci sie tylko lekko żaży tak na prawde delikatnie!
Autko chodzi 1-2 dni po czym znowu słychać cykcykcyk...
Tak jak by akumulator tracił prąd lub nie było ładowania. Wiecie może jak można sprawdzić domowymi sposobami czy jest dobre ładowanie?
Stacyjkę juz rozbierałem i w kablach od kostki jest wszystko OK.
Gdzie dalej walczyć z tym problemem??? Nie napisałem: cały problem zaczął sie od tego że radio zaczęło mi gasnąć po tym jak dałem głosniej.
Pozdrawiam
Akumulator ładowałem, sprawa wygłąda tak że gdy jest naładowany odpala bez problemu,
Kontrolka ładowania nie świeci sie tylko lekko żaży tak na prawde delikatnie!
Autko chodzi 1-2 dni po czym znowu słychać cykcykcyk...
Tak jak by akumulator tracił prąd lub nie było ładowania. Wiecie może jak można sprawdzić domowymi sposobami czy jest dobre ładowanie?
Stacyjkę juz rozbierałem i w kablach od kostki jest wszystko OK.
Gdzie dalej walczyć z tym problemem??? Nie napisałem: cały problem zaczął sie od tego że radio zaczęło mi gasnąć po tym jak dałem głosniej.
Pozdrawiam
jeśli przy zapalonym silniku kontrolka ładowania żaży (jak to nazwałeś) to pewnie słabo ładuje... Jeśli jest ładowanie kontrolka ma być ciemna całkiem...
z tym sprawdzeniem moge sie mylić ale miernikiem chyba przy zapalonym silniku sprawdzić jaki prąd daje alternator powinno być coś koło 13,5v albo 14v.
z tym sprawdzeniem moge sie mylić ale miernikiem chyba przy zapalonym silniku sprawdzić jaki prąd daje alternator powinno być coś koło 13,5v albo 14v.
Sprawdzę jutro to ładowanie. Powiedz tylko jeśli możesz czy może chodzić o złamany bolec w stacyjce czy warto ją rozbierać??? Czy objawy pasują do tej usterki?
No i tak jak mówiłem nie swiecą mi sie kontrolki które powinny sie świecić podczas gdy włączam zapłon (te trzy na ekraniku na górze zegarów)
Jeszcze pytanko: czy to możliwe że akumulator tak szybko sie rozładowuje, nawet jeśli nie ma ładowania?? I jeżeli jest ładowanie czy może być jakieś zwarcie na skutek czego aku. traci prąd? skąd to przygasanie radia???
Dzięki za wszystko
No i tak jak mówiłem nie swiecą mi sie kontrolki które powinny sie świecić podczas gdy włączam zapłon (te trzy na ekraniku na górze zegarów)
Jeszcze pytanko: czy to możliwe że akumulator tak szybko sie rozładowuje, nawet jeśli nie ma ładowania?? I jeżeli jest ładowanie czy może być jakieś zwarcie na skutek czego aku. traci prąd? skąd to przygasanie radia???
Dzięki za wszystko
Witam jestem nowy tutaj. Zakupiłem Audi 80 B3 '88,wcześniejszy właściciel powiedział że jest problem z LPG i z płynem chłodzącym,przy oglądaniu auta i pojechanie na stacje z byłym właścicielem auto odpalało normalnie,na stacji benzynowej zaczęły się problemy z odpalaniem. Myśleliśmy że może rozrusznik się zawiesił ale okazuje się że problem jest w stacyjce,sprawdziliśmy przewody i wszystko jest ok,jak przekręcam kluczyk rozrusznik nie kręci(na krótko odpala).Teraz pytanie: jak wymienić stacyjkę aby jak najmniej rozbierać???Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
radar881
Pozdrawiam,
radar881
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
radar881, wszystko znajdziesz na forum.
Wymiana kostki stacyjki https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacy ... t27544.htm
Wymiana stacyjki https://audi80.pl/b3-18-pm-stacyjka-vt13410.htm
Wymiana kostki stacyjki https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacy ... t27544.htm
Wymiana stacyjki https://audi80.pl/b3-18-pm-stacyjka-vt13410.htm
ja stworzylem podobny temat-tzn.pytalem co jest grane ale nie jestem pewny czy takie objawy tez moga wskazywac na stacyjke??
jeździlem autem cały dzień.
Po jakimś czasie próbowalem odpalic auto.nie chciało odpalić jakby skonczyća mu sie bezyna.
Dolałem mu troche benzyny ale dalej nie chcial ruszyć. Pózniej w ogóle rozrusznik przestal pracowac-cisza.
A po wyjeciu kluczyków kontrolki nie gasną, tak jakby samochód sie zawiesil.
Odlaczyłem akumulator na chwile jednak po podłączeniu problem dalej jest,kontrolki sie swieca i samochod w ogóle nie chce ruszyc...
co to może być?? tez moze za to odpowiadac stacyjka??
bo pod odlaczeniu kostki od stacyjki kontrolki gasna.
jeździlem autem cały dzień.
Po jakimś czasie próbowalem odpalic auto.nie chciało odpalić jakby skonczyća mu sie bezyna.
Dolałem mu troche benzyny ale dalej nie chcial ruszyć. Pózniej w ogóle rozrusznik przestal pracowac-cisza.
A po wyjeciu kluczyków kontrolki nie gasną, tak jakby samochód sie zawiesil.
Odlaczyłem akumulator na chwile jednak po podłączeniu problem dalej jest,kontrolki sie swieca i samochod w ogóle nie chce ruszyc...
co to może być?? tez moze za to odpowiadac stacyjka??
bo pod odlaczeniu kostki od stacyjki kontrolki gasna.
Tak samo jest u mnie odpowiedz jest prosta...stacyjka...Co zrobiłem...hehehe pewnie nie których zaskoczę ...na półce pod nogami mam założony guzik,przekręcam kluczyk do pozycji zapłonu i wciskam guziczek,autko odpala i mam po problemiemoto18 pisze:panowie prosze o rade juz 3 razy w ciagu tygodnia zdazyło mi sie ze zgasło mi auto przekrecam stacyjke pompa sie załancza ale jak chce zakrecic rozrusznikiem to nic ;/ nawet kontrolki nie przygasna co to moze byc napewno nie aku bo jest dobre... pozdrawiam