Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9 WN LPG] problem z odpaleniem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
majox
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9 WN LPG] problem z odpaleniem

Post autor: majox » 12 mar 2010, 23:15

mam dwa pytania :)

Otóż w moim audi 80 rocznik 81, jest problem z odpaleniem, samochod jezdzi tylko i wylacznie na gazie. probowalem go odpalic dzisiaj rano po tygodniu bezruchu i zapalil po lekkim piłowaniu ;-) pochodzil troche wyjechalem nim na zewnatrz ogrodu i zgasilem go po tym nie moglem go zapalic. na pych tez sie nie dalo. kupilem autostart w spreju i lapie lekko ale tak jakby go cos dusilo, zlapie troche obrotu i nic. akumulator troche oslabl i dalem go do ladowania pod prostownik jutro zobacze co dalej z tym fantem.

Nie pali na benzynę bo podobno jest za niski stan beznyny w gazniku i tylko da sie na gaz. Nie wiem jak wyregulować zeby paliło na benzynę, wowczas pewnie odpalenie nie sprawialoby tyle problemow ;-) Czy ktos mial z tym problem i go rozwiązał? ile to kosztuje u mechanika ? :) Ja dopiero się uczę mechaniki mojego pojazdu, mam go od dwoch miesiecy ;-)
Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 13:03 przez majox, łącznie zmieniany 1 raz.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 13 mar 2010, 07:41

majox pisze:probowalem go odpalic dzisiaj rano po tygodniu bezruchu i zapalil po lekkim piłowaniu ;-) pochodzil troche wyjechalem nim na zewnatrz ogrodu i zgasilem go po tym nie moglem go zapalic.
jeśli chodzi o gaz to przy temp. około 0 stopni to u mnie też jest ciężko zapalić a jeśli już zgaśnie po odpaleniu to jak piszesz nie ma szans na zapalenie i to pewnie dla tego że przymarzł parownik. Myślę że jeśli byś uruchomił tą PB to nie było by problemu z zapaleniem.

majox
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: majox » 13 mar 2010, 08:36

to jak zamarzl to pewnie musze czekac do ocieplenia ;-) ? nie ma innego sposobu?
Mam problem z rozszyfrowaniem skrótu PB, jak mam to naprawic?

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 13 mar 2010, 08:53

_uwaga

majox
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: majox » 19 mar 2010, 13:08

dalej nie dziala, problem wyglada tak ze nie wiem co wymienic zeby zapalil i nie moge pojechac do mechanika bo nie moze odpalic ;-)
jedyny mechanik jaki jest w okolicy gdzie moglbym samochod dopchac nie zna sie na tym.

wydaje mi sie ze problem lezy w tym ze gaz nie doplywa, probowalem z autostartem i kreci, nawet lapie oborty ale nie trzyma ich i nic. na benzyne nie pali.

[ Dodano: 2010-03-21, 14:13 ]
mozliwe ze problem lezy w zapchanym filtrze?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl