Witam. Mam prpblem z odpaleniem silnika na benzynie. sprawa wyglada tak. silnik zakreci zapali i momentalnie gasnie. wydaje mi sie ze przyczyna moze byc za slaba pompa paliwa. pod jakim cisnieniem powinna podawac paliwo ? co mozecie doradzic w tej sprawie
[ Dodano: 2010-03-16, 11:54 ]
Zapomniałem dodać ze jak jest auto stoi w garażu to na gazie odpala bez problemów
[b3 80 2.0E 3A +lpg] problemy z odpalaniem na benzynie
-
- Forum Audi 80
w mojej B3 2.0E 3A też tak miałem z 3 razy, silnik natychmiast po odpaleniu gasł, każda próba wyglądała identycznie. Wtedy odpalałem z pełnym gazem, silnik kilka sekund szarpał (zastanawiał się co ze sobą zrobić) i po kilku sekundach normalnie wchodził na obroty, jak już się rozkręcił szedł normalnie i nic nie trzeba było resetować.
mialem ten sam problem. i nie byla to pompa paliwa.
regulator cisnienia paliwa czyli ta czarna kostka podpieta do rozdzielacza od strony kolektora sie zepsul i byl problem zeby sie przelaczyc na PB ( wlasnie bylo tak ze trzeba bylo gaz w podlodze trzymac zeby zalapala ) .
odlacz ta kostke ktora do niego idzie i zobacz wtedy.
[ Dodano: 2011-02-22, 18:04 ]
no iiii??? :mrgreen:
regulator cisnienia paliwa czyli ta czarna kostka podpieta do rozdzielacza od strony kolektora sie zepsul i byl problem zeby sie przelaczyc na PB ( wlasnie bylo tak ze trzeba bylo gaz w podlodze trzymac zeby zalapala ) .
odlacz ta kostke ktora do niego idzie i zobacz wtedy.
[ Dodano: 2011-02-22, 18:04 ]
no iiii??? :mrgreen: