[B4 AAH Q Sedan] Adasiowe 2.8 Quattro
Piaskowanie + 3x podkład + 3x kolor z utwardzaczem.
Nowe klocki, odpowietrzniki, gumki.
Podkład:
Kolor:
Girling 60 na przód, Z tyłu dopatrzyłem się jednego Lucasa 38 i jednego Girlinga 38. Teraz na zdjęciach dopiero zauważyłem
Nowe klocki, odpowietrzniki, gumki.
Podkład:
Kolor:
Girling 60 na przód, Z tyłu dopatrzyłem się jednego Lucasa 38 i jednego Girlinga 38. Teraz na zdjęciach dopiero zauważyłem
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 13:47 przez Adaś Lee, łącznie zmieniany 3 razy.
- EwelinaCzarna
- Forum Audi 80
Tak jest, wywalone już. Zdecydowanie były z nimi problemy. Może niewielkie ale jednak. Momentami przycinały się wskazówki od temperatury i paliwa. Poza tym, po tych mrozach zaczęły się odklejać nadruki z tarcz. Niezbyt trafiony pomysł, ale jak się nie próbuje, to się nie wie. Będzie nauczka na przyszłość
Teraz idę ostro w drugą stronę, czerwień. Wszystko się będzie świeciło.
Teraz idę ostro w drugą stronę, czerwień. Wszystko się będzie świeciło.
- EwelinaCzarna
- Forum Audi 80
Szczerze mówiąc to szukałem o nim informacji przez długi czas zaraz po tym jak go kupiłem. Do tej pory nie wiem jaka była jego funkcja ale jest on w pełni oryginalny, nic nie było robione. Narazie tylko świeci, niedługo jego zadaniem będzie włączanie oświetlenia kabiny. Stał na allegro, zobaczyłem, kupiłem Był jeszcze drugi, z literkami SPV, też nie uzyskałem informacji do czego on był..szuan pisze:Adaś Lee, z czego masz ten przycisk "FUNK"? sam piłowałeś go jakoś, czy jest gdzieś dostępny?
pozdrawiam i czekam na odpowiedź
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
prztłumaczone przez translator :oops:Adaś Lee pisze:Do tej pory nie wiem jaka była jego funkcja ale jest on w pełni oryginalny, nic nie było robione.
FUNK oznacza Radio w języku niemieckim. Przełącznik jest używany głównie przez policję lub taksówkarzy do włączania / wyłączania radia (i innych urządzeń wymagających dużego nakładu energii) w swoich samochodach.
<ok>
up:
SPV - zawór regulacji ciśnienia w pompie wtryskowej - ten przycisk był wykorzystywany w modelu c4 audiAdaś Lee pisze:Był jeszcze drugi, z literkami SPV, też nie uzyskałem informacji do czego on był..
szuan, wielkie dzięki za to info! W takim razie funkcję jaką będzie spełniał u mnie wybrałem odpowiednio do jego zastosowania
Dorzucam jeszcze zdjęcia poskładanych zacisków:
Niestety nie zrobiłem zdjęć zaraz po wypiaskowaniu ich, ale zapewaniam, że cena takiego zabiegu na 4 zaciskach nie jest duża, a sam nie byłem w stanie doczyścić ich w ten sposób. Jak najbardziej dobrze zainwestowane pieniądze.
Dorzucam jeszcze zdjęcia poskładanych zacisków:
Niestety nie zrobiłem zdjęć zaraz po wypiaskowaniu ich, ale zapewaniam, że cena takiego zabiegu na 4 zaciskach nie jest duża, a sam nie byłem w stanie doczyścić ich w ten sposób. Jak najbardziej dobrze zainwestowane pieniądze.
Planowo?szuan pisze:na jakieś wyszukane, czy seria?Adaś Lee pisze:Do wymiany idzie całe wnętrze.
tapicerka po lifcie
- boczki już są u tapicera
- szukam deski pod 2 poduszki
fotele przód
recaro z s3 materiałowe, całe czarne
kanapa tył
najlepiej dzielona z zagłówkami, których obecnie brak. Ale nie te osobne zagłówki, tylko te formowane z oparcia. W trakcie poszukiwań właśnie
wszystkie plasiki na czarno albo obite alacantrą
czarna podsufitka
Tapicer stwierdził, że on się za to nie bierze, bo on już robił 80tek i 100 tyle, że się nie mieści w głowie, i więcej tego nie zrobi, bo podsufitka w tych modelach jest klejona do dachu. Docelowo czarna alacantra, zrobię sam w takim razie.
czarna wykładzina
tutaj mam wielki problem. nikt tego nie sprzedaje, w aso nie idzie kupić nowej, a formowanie customowej może potrwać wieki i w ogóle nie wyjść, zwłaszcza okolice tylnej kanapy.
czarna półka
to będzie już sama przyjemność, najprostszy element z możliwych.
kierownica s-line
drogo, drogo, drogo.
wszystko raczej zamsz/alacantra, czy jak to się pisze. Skóra mi nie pasuje.
Do tego przy okazji dorabiam elektrykę szyb na tył powoli, jakieś elementy też już mam.
półka w sedanie B4 to chyba najprostszy kształt z możliwych, bo jest prawie całkowicie płaska. można ją obszyć, okleić czymkolwiek i zawinąć pod spód materiał. Przykleić, przyszyć, przykręcić, jak kto lubi.
W B3 chyba macie bardziej skomplikowany kształt, nie? lepiej chyba byłoby Ci zerwać stary materiał, wyczyścić to elegancko i okleić a nie obszywać. Na tyle elastyczna skóra będzie chyba. Poza tym skóra w tym miejscu chyba Ci nie potrzebna, to miejsce w ogóle nie jest używane, nie potrzeba wytrzymałości skóry, której nikt Ci nie utnie tyle, tylko będziesz musiał zapłacić za wszystko co zostanie ze skóry. Skaj z dobrą fakturą chyba będzie bardziej elastyczny i lepiej się będzie nadawał do tego. Najlepiej by było chyba ściągnąć negatyw z tej półki i zrobić coś na kształt prasy, żeby wszystko pięknie chwyciło po klejeniu
Ja ogólnie chcę matowo we wnętrzu, dlatego skóry bym z tyłu nie dawał. Co do wynalazków z allegro to wiem właśnie. Konsultuję się z tapicerem ode mnie z miasta.
W B3 chyba macie bardziej skomplikowany kształt, nie? lepiej chyba byłoby Ci zerwać stary materiał, wyczyścić to elegancko i okleić a nie obszywać. Na tyle elastyczna skóra będzie chyba. Poza tym skóra w tym miejscu chyba Ci nie potrzebna, to miejsce w ogóle nie jest używane, nie potrzeba wytrzymałości skóry, której nikt Ci nie utnie tyle, tylko będziesz musiał zapłacić za wszystko co zostanie ze skóry. Skaj z dobrą fakturą chyba będzie bardziej elastyczny i lepiej się będzie nadawał do tego. Najlepiej by było chyba ściągnąć negatyw z tej półki i zrobić coś na kształt prasy, żeby wszystko pięknie chwyciło po klejeniu
Ja ogólnie chcę matowo we wnętrzu, dlatego skóry bym z tyłu nie dawał. Co do wynalazków z allegro to wiem właśnie. Konsultuję się z tapicerem ode mnie z miasta.
s3 nie wyszło, ktoś mnie przebił. Jest za to coś takiego. Teraz walka z zamontowaniem tego. Trochę spy foto
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 09:35 przez Adaś Lee, łącznie zmieniany 1 raz.