[80 B3] Luzy maglownicy, stukanie
[80 B3] Luzy maglownicy, stukanie
Witam mój problem polega na tym że podczas jazdy słyszę stuki w prawym kole. Zawieszenie praktycznie całe nowe zostały tylko sworznie wahacza ale one są OK. W końcu zakupiłem maglownice stara nie miała luzów podczas kręcenia lewo prawo ale kiedy złapałem za drążek kierowniczy i szarpałem góra dół to wtedy miała luz. Dziś założyłem nową (tzn. używkę) i ona też ma luzy góra dół. To też moje pytanie brzmi czy tak powinno być lekkie luzy góra dół przy szarpaniu za drążek w komorze silnika czy nie bo ja już naprawdę nie wiem. Dodam że stuki nie zniknęły są takie same a może i bardziej słyszalne. Mam prośbę do forumowiczów może ktoś by sprawdził jak jest u was czy tak powinno być.
Na przyszłość prawidłowo tytułuj wątki (aby tytuł streszczał istotę problemu).
Na przyszłość prawidłowo tytułuj wątki (aby tytuł streszczał istotę problemu).
Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, 17:34 przez suchyps, łącznie zmieniany 2 razy.
mialem wczesniej maglownice bez wspomagania i miala luzy gora dol. przy jezdzie po np bruku bylo czyc na kierownicy luzy. teraz mam maglownice ze wspomaganiam i nie ma zadnego luzu gora dol. luzy w kierownicy zniknely. na maglownicy na takiej pokrywce jest sruba ktora dociska listwe. mozesz ja delikatnie dokrecic to moze luz sie zlikwiduje chociaz szczerze w to watpie bo sam kiedys tego probowalem i efekt byl marny
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
http://trshop.audi.de/konakart/SelectPr ... model=0001 <ok> Promocja
- wampir1988
- Audi 80 Klub
No i kolejny magiel założony i dalej stukanie magiel osobiście zdejmowałem z samochodu gdzie był naprawdę minimalny luzik na nim (przynajmniej taki mi się wydawało) podobno te bez wspomagania nigdy nie są idealnie sztywne. A samochodem jeździł znajomy do samego końca i żadnych stuków puków (tak twierdzi) nie było. Chyba to była daremna moja robota i obdzieranie rąk. Trzeba szukać dalej zastosuje jeszcze zabieg z innego postu gdzie piszą o zalaniu mcpersona olejem a nóż się uda.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
wymieniałem maglownice jakieś 2 tygodnie temu (bez wspomagania) na regenerowana i zniknęło 99% stuków z przodu , właściwie to nic nie stuka :mrgreen: . w starej przy szarpaniu za drążek były spore luzy , ale po wyjęciu ,wkręceniu w imadło i szarpaniu - powiedział bym że jest jeszcze w niezłym stanie....