Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Wygluszenie drzwi

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Wygluszenie drzwi

Post autor: Olszak » 15 mar 2010, 22:19

Mam dość nietypowy problem. Kupiłem głosniki Magnat Edition 216. Oczywiście mam tashki własnej produkcji. Na początku głośniki grały pod radiem jakiś miesiąc. Bass był zerowy, wiec kupiłem wzmacniacz Blaupunkt GTA 4 Special Mk II . Bass mam dużo lepszy ale jak słucham to słysze że mi pierdzi Magnes. Głośniki są przymocowane solidnie ale nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Drzwi nie wygłuszone ( to w planach na wiosne) z tyłu dziura na magnes przykryta oryginalnym wygłuszeniem boczka(jeśli to ma jakieś znaczenie). Jeśli możecie coś doradzić chętnie wysłucham...
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 00:36 przez Olszak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 15 mar 2010, 23:15

Jak to pierdzi? Pierdzi sam głośnik, czy coś dookoła niego? Blacha, ori wygłuszenie, boczek?

Awatar użytkownika
krisPrG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisPrG » 16 mar 2010, 09:11

AUDI_A6 pisze:Jak to pierdzi? Pierdzi sam głośnik, czy coś dookoła niego? Blacha, ori wygłuszenie, boczek?
słuszne pytanie,
Olszak pisze:Drzwi nie wygłuszone ( to w planach na wiosne)
dziwie się ci że nie zrobiłeś od razu wygłuszenia, dzięki temu masz dwa razy tą samą robotę z demontażem tapicerki

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 16 mar 2010, 18:29

Pewnie rezonuje ci ori wygłuszenie - dziura w boczku powinna być spora - min 10cm i taka sama powinna być dziura w wygłuszeniu ori - jak będziesz wytłumiał drzwi to zdemontuj ten worek z filcem i wytłum osobno boczek od środka jakąś fizeliną czy inną włókniną sztuczną.

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 16 mar 2010, 21:47

Oofol pisze:Pewnie rezonuje ci ori wygłuszenie - dziura w boczku powinna być spora - min 10cm i taka sama powinna być dziura w wygłuszeniu ori - jak będziesz wytłumiał drzwi to zdemontuj ten worek z filcem i wytłum osobno boczek od środka jakąś fizeliną czy inną włókniną sztuczną.
Właśnie tak zrobie. Teraz mam dziure o średnicy 5 cm i przykryte wygłuszeniem ori. Wiec go zdejme i wygłusze. A głośników nie przykatowałem...

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 18 mar 2010, 18:56

Dobra już wiem jaka przyczyna. Nie zaden głośnik tylko boczki tak trzeszczą. Trzeba je wygłuszyc i jakoś niewiem "uszczelinic" i bd po problemie

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl