[All] Lampy przednie - jak przyciemnić ?
kolczat, nic się nie stało.... :mrgreen:
Niestety granica ponad tysiąc złotych za światełka jest naprawdę zaporowa ale cóż, za to co super trzeba słono płacić..... Jednak wydaje mi się, że niedługo trzeba będzie czekać na coraz tańsze xenony i o szerszym spektrum zastosowania.
Tylko ta głupia homologacja psuje całą zabawę z modzeniem..... W stanach jest wolna amerykanka i jakoś nikt nie ginie porażony lipnym xenonem czy krzywym led-em.....
Jak zwykle BHP i inne głupie przepisy stoją na przeszkodzie dobrej zabawie.... :cry:
Niestety granica ponad tysiąc złotych za światełka jest naprawdę zaporowa ale cóż, za to co super trzeba słono płacić..... Jednak wydaje mi się, że niedługo trzeba będzie czekać na coraz tańsze xenony i o szerszym spektrum zastosowania.
Tylko ta głupia homologacja psuje całą zabawę z modzeniem..... W stanach jest wolna amerykanka i jakoś nikt nie ginie porażony lipnym xenonem czy krzywym led-em.....
Jak zwykle BHP i inne głupie przepisy stoją na przeszkodzie dobrej zabawie.... :cry:
Xenon musi być założony świetnie. Zamontowany dobrze ślepi, a najlepiej jest to czuć jadąc w ciemną noc, po deszczu, gdy droga jest idealnie czarna. Daje po gałach niesamowicie. Dlatego montując xenona, moim zdaniem, trzeba by się skusić na auto regulacje wysokości świecenia. Był kiedyś taki fajny tekst z CB Radia, kiedy to ktoś jechał samochodem i miał włączone wszytkie światła jakie są tylko możlwe na co ktoś jadący z naprzeciwka mu powiedział "jeszcze sobie w środku lampkę włącz, będziesz miał kur jaśniej". Tak jest najczęściej z xenonami.
Jeśli chodzi o zwykłe lampy, to po nalocie anglików na części dość często można spotkać samochody, które świecą zamiast w stronę pobocza - na środek jezdni. To też potrafi oślepiać
Jeśli chodzi o zwykłe lampy, to po nalocie anglików na części dość często można spotkać samochody, które świecą zamiast w stronę pobocza - na środek jezdni. To też potrafi oślepiać
Witam,
Chcialem wrocic nieco do wczesniejszego watku. Dostalem ostatnio kamieniem w przednia lampe. Zastanawiam sie teraz nad wymiana obu lamp na nowe zamienniki. Nie chce zeby byla widoczna roznica miedzy stara matowa lampa, a nowa, dlatego wymieniam obie. Druga opcja to wymiana samych szkiel. I tutaj mam pytanie, czy szklo z reflektora da sie zdjac po odpieciu tych metalowych klipsow/klamerek, czy trzeba jeszcze rozklejac reflektor (odklejac szklo). Jesli szklo jest przyklejone, to czym je pozniej sklejacie na nowo?
Chcialem wrocic nieco do wczesniejszego watku. Dostalem ostatnio kamieniem w przednia lampe. Zastanawiam sie teraz nad wymiana obu lamp na nowe zamienniki. Nie chce zeby byla widoczna roznica miedzy stara matowa lampa, a nowa, dlatego wymieniam obie. Druga opcja to wymiana samych szkiel. I tutaj mam pytanie, czy szklo z reflektora da sie zdjac po odpieciu tych metalowych klipsow/klamerek, czy trzeba jeszcze rozklejac reflektor (odklejac szklo). Jesli szklo jest przyklejone, to czym je pozniej sklejacie na nowo?
-
- Forum Audi 80
monkahead pisze:Witam,
I tutaj mam pytanie, czy szklo z reflektora da sie zdjac po odpieciu tych metalowych klipsow/klamerek, czy trzeba jeszcze rozklejac reflektor (odklejac szklo). Jesli szklo jest przyklejone, to czym je pozniej sklejacie na nowo?
Szkło schodzi po ściągnięciu klipsów.
A jeśli na dodatek chciałbyś jeszcze kleić to silikon się nadaje
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
takie coś mi przez ostatni weekend wyszło :oops:
pękł mi jeden klosz ale narazie się trzyma
wynik:
2x reflektor hella
2x halogen depo
2x kierunek
1x ramka grilla
ps. kurier lub duo sie ociągają i czekam na s2zdeś, a pozatym nie mam mocowania zderzaka i musze jeszcze troche polatać z laminatem <zyga>
pękł mi jeden klosz ale narazie się trzyma
wynik:
2x reflektor hella
2x halogen depo
2x kierunek
1x ramka grilla
ps. kurier lub duo sie ociągają i czekam na s2zdeś, a pozatym nie mam mocowania zderzaka i musze jeszcze troche polatać z laminatem <zyga>