[All]Światła dzienne LED, homologacje i opinie
Koledzy tak obserwuję ten temat i chyba trochę o czymś innym powinna być rozmowa.
Chodzi chyba o wymienienie się opiniami dotyczą konkretnych rodzajów lamp, a nie o tym czy warto czy nie warto zakładać. Każdy sam podejmuję decyzję.
Ostatnio fajne LED RL /5 LED z odbłyśnikiem/ widziałem w InterCarsie, ale nie wiem jak to świeci.
Chodzi chyba o wymienienie się opiniami dotyczą konkretnych rodzajów lamp, a nie o tym czy warto czy nie warto zakładać. Każdy sam podejmuję decyzję.
Ostatnio fajne LED RL /5 LED z odbłyśnikiem/ widziałem w InterCarsie, ale nie wiem jak to świeci.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Zgadzam się z kolegą. Rozmowa zeszła z tematu. Może tak w temacie ma ktoś jakieś fotki gdzie wstawił światła dzienne żeby zobaczyć jak to wygląda. Sam zastanawiam się nad dziennymi led-ami i myślę wstawić je w dolne kratki, ale nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało...Karli pisze:Koledzy tak obserwuję ten temat i chyba trochę o czymś innym powinna być rozmowa.
A może ktoś coś takiego ma, niech pochwali się.
Firma WAŚ
http://www.was.eu/index.php3?action=wyb ... 16&lang=PL
Firma WAŚ
http://www.was.eu/index.php3?action=wyb ... 16&lang=PL
a kolego czy ta lampa ma homologację?? a inne moje pytanie dotyczy sposobu podłączenia świateł dziennych tak, aby włączały sie automatycznie po włączeniu silnika a wyłączały po włączeniu postoju lub swiateł mijania. Gdzieś widziałem takie światła razem z jakimś modułem, ale nigdzie samego modułu. Macie coś takiego?
Wiem tyle ile wyczytasz na tej stronie.Jelly pisze:a kolego czy ta lampa ma homologację?? a inne moje pytanie dotyczy sposobu podłączenia świateł dziennych tak, aby włączały sie automatycznie po włączeniu silnika a wyłączały po włączeniu postoju lub swiateł mijania. Gdzieś widziałem takie światła razem z jakimś modułem, ale nigdzie samego modułu. Macie coś takiego?
Co do tego modułu, to masz rację. W TVN TURBO program warsztat, gość montował do MK2 takie lampy. Mowa była tylko o podłaczeniu się do akumulatora, a resztę obsługił sterownik. Swiatła właczał się same po uruchomieniu silnika i gasły po właczeniu mijania.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Panowie chciałem trochę odświeżyć temat. Cały czas zastanawiam się nad zamontowaniem świateł do jazdy dziennej. Przede wszystkim ze względu na niepotrzebne zużycie żarówek H4 w ciągu dnia. A że używam żarówek Night Breaker, które "trochę" kosztują a w wyniku używania ich w większości w ciągu dnia zużywają się po ok. pół roku korzystniejsze byłoby zamontowanie światęł dziennych, dzięki czemu zwiekszy się żywotnośc głównych żarówek i bedą wykorzystywane wtedy kiedy potrzeba. Wiem, że na rynku jest wybór wśród świateł dziennych, ale zastanawiam się czy ktoś z Was myślał może nad wykorzystaniem na światła dzienne części fabrycznych halogenów?? Jest tam troche przestrzeni gdzie możnaby umieścić żarówkę dzienną, albo najlepiej diody.
Zdaję sobie sprawę, ze nie będzie to homologowane, ale czy jeśli bedzie dobrze świeciło niebiescy faktycznie będą się czepiać...
głównie chodzi mi na razie o rozwiązanie techniczne czy ktoś nad czymś takim myślał, albo już może zrobił??
Zdaję sobie sprawę, ze nie będzie to homologowane, ale czy jeśli bedzie dobrze świeciło niebiescy faktycznie będą się czepiać...
głównie chodzi mi na razie o rozwiązanie techniczne czy ktoś nad czymś takim myślał, albo już może zrobił??