[80 b4] problem ze skrzynia biegów (mechanizmem zmiany)!!
[80 b4] problem ze skrzynia biegów (mechanizmem zmiany)!!
witam problem jest taki!! Samochód był na wimianie paska rozrzadu i koles zauwazył ze jakas poduszka silnika czy cos tam jest odwrotnie załozona i silnik był za wysoko, przstawił ja, na poczatku samochód szarpał przy ruszaniu, teraz było dobrze, ale 2 dni po wymianie jedynka i dwójka nie wchodza, cos mogło sie przestawic?? w ogóle ten drazek jest jakis luzny moge go spokojnie podniejs o jakiej 5-10 cm do góry, ta kula wyskakuje z tego miejsca co powinna byc, zamontowana mam blokade skrzyni biegów < multilock>, czy to od tej blokady ten drazek tak lata?? kombinowałem z ta regulacja zeby wrzucic na ta 1 ale nie dało rady!! ma ktos moze jakies rysunki całego tego mechanizmu zmiany biegów jak to powinno wyglądac?? bo tam chyba powinno to byc jakos przykrecone a u mnie to lata, moim zdaniem przez ta blokade?? niewiem co z tym zrobic ma ktos moze podobny problem?? albo mial albo jakies pomysły?? wywalac ta blokade??
tam to chyba wszystko jest luzne! dzieki bardzo za rysunek! dzisiaj cos ze starszym pewnie pokombinujemy;)
[ Dodano: 2007-06-12, 15:40 ]
no to teraz pytanie nr 2! tam jest taka kula co wchodzi w takie korytko i pytanie - jak to korytko połaczone jest z tym metalem co sie przykreca i reguluje?? to powinno byc na stałe czy jak ?? to u mne to oderwane jest?? niewie ktos gdzie mozna to kupic??
[ Dodano: 2007-06-13, 17:57 ]
no to problem rozwiazany chociaz nie dokonca, odkreciła sie sróbka przy skrzyni i to była przyczyna:D pytanie kolejne- http://www.allegro.pl/item204568738_aud ... iegow.html czy to "coś" bedzie pasowało do audi 80?? i kolejne! jaki olej macie w skrzyni i ile kosztuje:) z góry dzieki za odp:) pozdrawiam
[ Dodano: 2007-06-13, 18:02 ]
??
[ Dodano: 2007-06-12, 15:40 ]
no to teraz pytanie nr 2! tam jest taka kula co wchodzi w takie korytko i pytanie - jak to korytko połaczone jest z tym metalem co sie przykreca i reguluje?? to powinno byc na stałe czy jak ?? to u mne to oderwane jest?? niewie ktos gdzie mozna to kupic??
[ Dodano: 2007-06-13, 17:57 ]
no to problem rozwiazany chociaz nie dokonca, odkreciła sie sróbka przy skrzyni i to była przyczyna:D pytanie kolejne- http://www.allegro.pl/item204568738_aud ... iegow.html czy to "coś" bedzie pasowało do audi 80?? i kolejne! jaki olej macie w skrzyni i ile kosztuje:) z góry dzieki za odp:) pozdrawiam
[ Dodano: 2007-06-13, 18:02 ]
??