CB Radio - wybor
Może zastanów się nad takim ALBRECHTEM ze odłączanym panelem, można to fajnie wkomponować w deskę a radyjko schować.
Chociaż rozmawiałem ostatnio z serwisantem CB radia i gość mówił że President III zarówno Harry jak i Johnny spisują się rewelacyjnie.
Co do anteny to określ czy montażowa czy na magnes. Jeśli długość też nie jest problemem to np ML-145 Sirio zbiera same pochlebne opinie.
Chociaż rozmawiałem ostatnio z serwisantem CB radia i gość mówił że President III zarówno Harry jak i Johnny spisują się rewelacyjnie.
Co do anteny to określ czy montażowa czy na magnes. Jeśli długość też nie jest problemem to np ML-145 Sirio zbiera same pochlebne opinie.
Bardzo dobry wybór <ok>tomek_k2 pisze:już upatrzyłem radio Presidenta Johnny III
To jedna z najlepszych magnesówek. Będzie tworzyła bdb komplet z w/w radyjkiem. Tu również warto byłoby dokładniej opisać czy montażowa/na magnes oraz jaka długość Cię interesuje (a raczej, czy nie będzie Ci przeszkadzać długi bat) oraz gdzie najczęściej zestaw będzie używany, mam na myśli trasa/miastomario2560 pisze:Jeśli długość też nie jest problemem to np ML-145 Sirio zbiera same pochlebne opinie.
W takim razie Wilson Little Wil lub Sirio AS-100 z moim osobistym wskazaniem ku tej pierwszej
Jest to różnica z tego względu, iż w mieście jest dużo więcej zakłóceń i tzw. "śmieci" i tu, moim zdaniem, lepiej brać krótszą, do metra.tomek_k2 pisze:Używana najczęściej będzie w mieście rzadziej na trasie( a to jakaś różnica?)
wilsona nie polecam kupiłem nówke i po miesiącu pękł magnes :roll:
do do zestawu polecam to radyjko http://allegro.pl/item960891773_radio_c ... rosat.html i antenke Sirio ML 145 którą osobiście mam i polecam ale wilsona bym odradzał pomimo tego że pękła podstawa nie zrobił dobrego wrażenia na mnie
do do zestawu polecam to radyjko http://allegro.pl/item960891773_radio_c ... rosat.html i antenke Sirio ML 145 którą osobiście mam i polecam ale wilsona bym odradzał pomimo tego że pękła podstawa nie zrobił dobrego wrażenia na mnie
kupiłem dzisiaj zestaw CB radio midland alan 200 i do tego antene titanium 7000 mag i chciałem się dowiedzieć czy to jest dobry zestaw dla laika czyli mnie? ogólnie słyszę ludzi ale zbieram ogromne szumy a zestrojenie tego zestawu wyglądało tak że gościu wpadł zestroił mi zestaw tylko na innym radiu gorszym bo w ten sam dzień wymieniałem radio potem mi wymienił kabel bo był coś popsuty i powiedział że antena jest zestrojona coś mi się to nie podoba możecie mi coś doradzić czy mam jechać do następnego strojenia?
Nie wiem czy masz dobre radio - po jednym dniu uzytkowania to nawet Ty tego nie bedziesz wiedzial. To radyjko raczej za dobrych filtrow przeciwzakloceniowych nie ma takze moze smiecic co nieco. Podstawa to dobrze zestrojona antenka. Mozesz popytac sie znajomych kto dobrze w okolicy stroi antenki i najwyzej podjechac i niech koles zobaczy czy wszystko jest OK - jezeli sie na tym zna.Maly.89 pisze:kupiłem dzisiaj zestaw CB radio midland alan 200 i do tego antene titanium 7000 mag i chciałem się dowiedzieć czy to jest dobry zestaw dla laika czyli mnie? ogólnie słyszę ludzi ale zbieram ogromne szumy a zestrojenie tego zestawu wyglądało tak że gościu wpadł zestroił mi zestaw tylko na innym radiu gorszym bo w ten sam dzień wymieniałem radio potem mi wymienił kabel bo był coś popsuty i powiedział że antena jest zestrojona coś mi się to nie podoba możecie mi coś doradzić czy mam jechać do następnego strojenia?
Swoją drogą to zamiast tego Alana 200 lepiej było wziaść Lafayette Ares - radio w podobnej cenie, ale słynące z niezłych filtrów i bezawaryjności. Sam wybrałem Lafayette Ermes ale to radio ma dodatkowo tylko ASQ.
Proponuje podjechać do innego "fachowca" :->
ja kupiłem w zeszłym roku radyjko UNIDEN 520 XL i do tego antene firmy SUNKER na magnes nie wiem jaka jest jej dokladnie długość ale długawa jest i jestem zadowolony ze sprzętu, polecam koszt to 270 radio i 80 antena
[ Dodano: 2010-04-13, 23:33 ]
a co do anteny presidenta to mój brat ma i chwali sobie tylko że ma krótką ale wydaje mi się ze na miasto jest wporzątku bo łatwa w demontażu bo z całym magnesem zdejmuje, ja musze rozkręcać
[ Dodano: 2010-04-13, 23:33 ]
a co do anteny presidenta to mój brat ma i chwali sobie tylko że ma krótką ale wydaje mi się ze na miasto jest wporzątku bo łatwa w demontażu bo z całym magnesem zdejmuje, ja musze rozkręcać
- hackthemilk
- Forum Audi 80
mam ML-145 presidentaMIODEK pisze:Do radia presidenta idealnie... tylko musisz pamiętać, aby ją ściągać z samochodu nawet jak wybierasz się do rano do sklepu po bułki <ok> <ok>
Kod: Zaznacz cały
http://www.president.com.pl/ml_145,240560,2.html
A/czy istnieje jeszcze znakowanie anten i radyjek na komisariatach policji ? Kiedyś coś takiego było !
[ Dodano: 2010-04-14, 16:00 ]
radyjka nie są zgodne z przepisami i nie przestrzegają wytycznych - w skrócie w polsce nielegal co do używania i sprzedażywojtas80 pisze:radyjko UNIDEN 520 XL
polecam lekturę:
Kod: Zaznacz cały
http://www.president.com.pl/cb_a_prawo,186512,1.html
nie wiem niby w papierach mam napisane ze zgodne ale nie wiem, wożę to ze sobą ale wiadomo ze jak się trafi na nadgorliwego to i tak się za coś zapłaci jak nie za radio to za byle co, koledze dopierdzielił sie ze ma wyciek chociaż nie wiem jak to zobaczył ale bywa chociaż pewnie ze służbowego poldka większy jest
- hackthemilk
- Forum Audi 80
racja np za śmiecenie - mimo że nic nie wyrzucałem :shock:wojtas80 pisze:to i tak się za coś zapłaci jak nie za radio to za byle co, koledze dopierdzielił sie ze ma wyciek
- a wyciek hehe :lol: kiedyś miałem płynu do spryskiwaczu (pekł zbiorniczek) a "pan władza" do mnie, że to benzyna - i mocno się upierał i już wypisywał "kwit" - gdy uruchomiłem swoje 1z - mija gościa bezcenna :shock: :mrgreen: :lol:
brak słów
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2010, 22:24 przez hackthemilk, łącznie zmieniany 1 raz.