[b3 RU] lpg autko nie chce zapalic
[b3 RU] lpg autko nie chce zapalic
witam mam audi 1.8 na gazniku z 87 roku . wszystko chodzilo jechalem na gazie i nagle stop. tak jakby nagle ktos mi gaz odciol i do tej pory nie moge go na nim zapalic . nawet jak krece silnikiem to gazem nie smierdzi a napewno gaz jest bo tyle co tankowalem i wskaznik rowniez mi go pokazuje . ratujcie ! co to moze byc ?
Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, 14:50 przez audi klub, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
To auto to w ogóle pali na benzynie ? Iskra to jest ? Przecież jak jest nawet pierwsza generacja gazu na przełączniku elektronicznym a nie podciśnieniowym, to też zaworów nie otworzy jak nie będzie iskry.
Popraw kod silnika. W B3 nie było silnika ABK
Popraw kod silnika. W B3 nie było silnika ABK
Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, 13:53 przez Kokolino, łącznie zmieniany 1 raz.
na benzynie pali . jedynie wogole na gazie i nie wiem czemu czoraj autko zgasilem i bylo ok dzis juz nie zapala i gazu wogole nie czuc
[ Dodano: 2010-03-21, 13:53 ]
instalacja jest stara sam przelaczam na gaz i benzyne
[ Dodano: 2010-03-21, 13:54 ]
do konca nie wiem jaki to jest kod silnika w dowodzie nie pisze ile ma koni nic strzelalem
[ Dodano: 2010-03-21, 13:53 ]
instalacja jest stara sam przelaczam na gaz i benzyne
[ Dodano: 2010-03-21, 13:54 ]
do konca nie wiem jaki to jest kod silnika w dowodzie nie pisze ile ma koni nic strzelalem
Witam,
miałem podobny przypadek w swojej Coupe B2 1.8 DS gaźnik + LPG. Cały problem tkwił w uwalonym elektrozaworze LPG- wymiana banalnie prosta, koszt ok. 18-25 zł (zależy od firmy i gdzie kupisz).
Ewentualnie na początku sprawdź czy jakiś kabelek od tego elektrozaworu Ci nie odpadł bo i tak może być (to jest ten elektrozawór do którego NIE jest podłączony przewód paliwowy).
miałem podobny przypadek w swojej Coupe B2 1.8 DS gaźnik + LPG. Cały problem tkwił w uwalonym elektrozaworze LPG- wymiana banalnie prosta, koszt ok. 18-25 zł (zależy od firmy i gdzie kupisz).
Ewentualnie na początku sprawdź czy jakiś kabelek od tego elektrozaworu Ci nie odpadł bo i tak może być (to jest ten elektrozawór do którego NIE jest podłączony przewód paliwowy).