[ALL] Polerka Felg.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Po filcu uzyc bawełny, filc jest materiałem sciernym ktory sam z siebie rysuje powierzchnie, po bawelnie i delikatniej pasie te smugi musz zniknac. No chyba ze obrabiany material jest naprawde bardzo miekki i z kolei bawelna tez ro rysuje ale to jzu nie to samo.
Ewentualnie mozesz miec zle dotarta powierzchnie papierami, zostaja drobne ryski takie na lustrze czy smugi z pasty :?:
Ewentualnie mozesz miec zle dotarta powierzchnie papierami, zostaja drobne ryski takie na lustrze czy smugi z pasty :?:
to co zostaje to takie bardziej smugi i ryski ale to ewidentnie po filcu z pastą.. użyłem bawełnianego na koniec ale semego bez pasty to spróbuj jeszcze z pastą jak to wyjdzie.
[ Dodano: 2010-03-20, 16:07 ]
no i z 3 sie juz uporałem a efekt taki.
[ Dodano: 2010-03-20, 16:09 ]
na zdjęciu czoło rantu wyszło jakby nie było polerowane ale to tylko od aparatu złudzenie w rzeczywistości wszystko jest jednakowe
[ Dodano: 2010-03-20, 16:07 ]
no i z 3 sie juz uporałem a efekt taki.
[ Dodano: 2010-03-20, 16:09 ]
na zdjęciu czoło rantu wyszło jakby nie było polerowane ale to tylko od aparatu złudzenie w rzeczywistości wszystko jest jednakowe
1. strona 1piku pisze:Panowie mam kilka pytań.
Chciałbym odnowić swoje aluski 16-nastki.
Prosiłbym kogoś o napisanie mi w paru pod punktach...
1. Co kupić.
2. Jak tego używać.
3. Kilka praktycznych porad, żeby efekt był zadowalający.
Niestety ale zadrapania są już do podkładu.
2. strona 1
3. strona 1
A tak na poważnie to zacznij czytać temat od początku i się dowiesz bo to o co się pytasz to już było
Oto mi chodziło dzięki .1. Scansol,
2. Na odwrocie - puszce jest napisane, nakładasz, czekasz i ściągasz,
3.Papiery od np.200 zaczynając i co 200 lecąc wzwyż dojdziesz do 2000-2500 , potem pasta autosol, filc, krążek bawełniany i heyah
Jeszcze mam pytanie a co z resztą bo jeśli chce robic same ranty to reszte trzeba jakoś zabezpieczyć czy taśma malarska zda egzamin?
Robie same ranty to myśle, że nie ma sensu malować.kyjo pisze:szczerze mówiąc to wolałbym te felgi wypiaskować jak są jakieś konkretne otarcia spróbować troche wyrównać i pomalować.