B4 [2.3ng +gaz] Czteropinowy czujnik temperatury.
B4 [2.3ng +gaz] Czteropinowy czujnik temperatury.
Panowie mam do was takie pytanie czy to możliwe że czujnik temp czteropinowy odpowiada za ustawianie kąta zapłonu i dawkę paliwa?bo byłem dzisiaj u speca od elektroniki i oglądał mi wszystkie układy,bo pojechałem do niego ponieważ mam problem z odpalaniem auta i on powiedział mi że nie czujnik dwu pinowy tylko cztero odpowiadać może za odpalanie bo nawet pokazywał mi schematy.I teraz nie wiem co mam robić,czy kupywać ten czujnik czteropinowy?bo dodam że dwu pinowy wymieniłem na nowy bosha i nic to nie dało
- hakanos007
- Forum Audi 80
wg mnie problem tkwi w ogóle gdzie indziej.4pinowy czujnik odpowiada za sygnał podawany na tablice zegarów(temperatura motoru)oraz daje sygnał do klimy(jeżeli się myle to przepraszam)
Powinieneś poszukać usterki raczej w okolicach przepływomierza oraz rozdzielacza plaiwa,sondy lambdy..składu mieszanki itp.
Czujnik 2 pinowy w większości przypadków jest przyczyną złego odpalania na ciepłym silniku..od puszcza sygnał do ecu o temperaturce silnika i odpowiednio wg wskazań mieszanka sie zwiększa albo pozostaje stała
[ Dodano: 2010-03-22, 15:15 ]
pisząc dokładniej czujnik 4-pinowy opowiada za :
-1 PIN WSKAŹNIK TEMPERATURY PŁYNU CHŁODZĄCEGO
-2 PIN WYŁĄCZNIK BEZPIECZEŃSTWA INSTALACJI KLIMATYZACYJNEJ
-3 PIN ZASILANIE ENERGIĄ ELEKTRUCZNA Z ZACISKU 15A
-4 PIN LAMPKA OSTRZEGAWCZA PŁYNU CHŁODZĄCEGO
kolejnośc pinów w kostce podałem przykładowo
Powinieneś poszukać usterki raczej w okolicach przepływomierza oraz rozdzielacza plaiwa,sondy lambdy..składu mieszanki itp.
Czujnik 2 pinowy w większości przypadków jest przyczyną złego odpalania na ciepłym silniku..od puszcza sygnał do ecu o temperaturce silnika i odpowiednio wg wskazań mieszanka sie zwiększa albo pozostaje stała
[ Dodano: 2010-03-22, 15:15 ]
pisząc dokładniej czujnik 4-pinowy opowiada za :
-1 PIN WSKAŹNIK TEMPERATURY PŁYNU CHŁODZĄCEGO
-2 PIN WYŁĄCZNIK BEZPIECZEŃSTWA INSTALACJI KLIMATYZACYJNEJ
-3 PIN ZASILANIE ENERGIĄ ELEKTRUCZNA Z ZACISKU 15A
-4 PIN LAMPKA OSTRZEGAWCZA PŁYNU CHŁODZĄCEGO
kolejnośc pinów w kostce podałem przykładowo