[b3 pp lpg]cos bezprzerwy pstryka w bezpiecznikach
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
[b3 pp lpg]cos bezprzerwy pstryka w bezpiecznikach
witam .Jak w temacie,jak zapale silnik ,cos zaczyna pstrykac w bezpiecznikach.A dokladniej to niewiem jak to sie nazywa, sa to takie 2wie kostki obok siebie.I jedna ma na goze bezpiecznik,to wlasnie w niej.Co to jest ,i dlaczego pstryka?
-
- Forum Audi 80
A wiec PIOTRKU jest to napewno przekaznik
do czego dokladnie jest z dyni CI nie powiem(skoro go nie widze)
wszystkie obwody elektryczne które sa mocniej obciazone i musza byc zalanczane i rozlaczne pod obciazeniem posiadaja przekazniki
,
jesli auto chodzi spokojnie i nie warjuje to pstrykaniem NIE przejmowal bym sie.
do czego dokladnie jest z dyni CI nie powiem(skoro go nie widze)
wszystkie obwody elektryczne które sa mocniej obciazone i musza byc zalanczane i rozlaczne pod obciazeniem posiadaja przekazniki
,
jesli auto chodzi spokojnie i nie warjuje to pstrykaniem NIE przejmowal bym sie.
ja podłącze się pod temat. Posiadam Audi 80 B4 ABK i mam podobny problem, siadły mi zegary całkiem, podświetlenie umarło zdeczka, i na zakręcie auto mi się całkiem wyłączyło( dokładniejsze objawy - https://audi80.pl/b4-tablica-zegarow-vt5953,30.htm ) tam troszke dokładniej opisałem.
Ale powiem tak że teraaz autko stoi z rozładowanym akumulatorem i pstryka coś mi też ze skrzynki bezpieczników, zapewne to jakiś przekaźnik, ale to mogłoby spowodowac aż takie numery że auto mi się samo wyłączyło i żadne wskaźniki wcześniej mogły się popsuc... ?
Ale powiem tak że teraaz autko stoi z rozładowanym akumulatorem i pstryka coś mi też ze skrzynki bezpieczników, zapewne to jakiś przekaźnik, ale to mogłoby spowodowac aż takie numery że auto mi się samo wyłączyło i żadne wskaźniki wcześniej mogły się popsuc... ?
No więc u mnie to pstrykanie pojawia się przy przekręceniu kluczyka(zapłon) oraz po zgaszeniu silnika. Pytałem u mechanika podczas przeglądu powiedział właśnie że są to przekaźniki i póki auto normalnie się zachwouje nie ma się tym co przejmować. Ja na to już nawet uwagie nie zwracam przyzwyczaiłem się i nic poważnego się nie dzieje
ja bym zwrócił na to uwagę bardziej, bo właśnie przez to siadł mi akumulator i wczoraj o mało co nie wpadłem w drzewo bo nagle wyłączył mi się silnik sekunde przed zakrętem, a nawet nie zauważyłem tego :shock: i prawie w zakręt się nie wyrobiłem, na szczęście wolno jechałem ale bez wspomagania powiem Wam że ciepło mi sięw gaciach zrobiło. Hm a mówił Ci może który dokładnie to przekaźnik ?
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
No tego to akurat niemam,w sklad mojego wyposazenia wchodzi:silnik,kierownica,4ro dzwi kola ,blotniki, rura wydechowa i przekaznik z numerem 212 i bezpiecznikiem na goze :mrgreen: .a teraz powaznie,auto to golas jedynie wspomaganie jest ,Dziki pisze:z bezpiecznikiem hhmm masz ABS??
podgrzewane siedzenia?
[ Dodano: 2010-03-29, 21:26 ]
Wiec joz wiadomo przekaznik 212 jest od spryskiwaczy i wycieraczek