[All] Ropa wymieszana z benzyną
[All] Ropa wymieszana z benzyną
Witam mam pytanie odnośnie wymieszanego pb z ropą. Mam do kupienia od sąsiada za bardzo niską cenę wymieszaną ropę z benzyną a mianowicie 18 litrów benzyny 2 litry ropy. Co sądzicie o zalaniu tego do mojego Audi 1.8s mono wtrysku + LPG ? myślę że dużego nagaru nie pozostawi? i wystarczyło by dolać trochę benzyny i można jeździć? katalizator wycięty Pewnie by kopcił więcej ?
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 22:14 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
Ja bym sobie darował. Gra niewarta świeczki moim zdaniem. Benzynowe silniki nie lubią jeździć na mieszankach. Poza tym jak Koledzy wspomnieli: nie masz pewności odnośnie proporcji. Od siebie dodam, że nie masz również pewności odnośnie tego czy nic innego tam nie pływa oraz jak długo to paliwo było składowane.
hmm w sumie brałem pod uwagę to że ta ropa osiądzie mi na dnie bo jest cięższa ale mi praktycznie tylko na opalanie potrzebne a za 2zł za litr hmm z drugiej strony benzyna ma bardzo dobre właściwości rozcieńczania i jak by do tego dolać jeszcze z 10 L takiej 98PB to by wielkiej różnicy nie zrobiło hmm głównie chodzi o nagar jaki zostawia ta ropa w komorach spalania ..
z tego co mi mówił cpn-niarz to benzyna 98 i 95 jest nie mieszalna,że włąśnie któraś tam się osiada na dnie,podajże 98,mówił że mówili im to na kursie,jeździłem kiedyś na takiej mieszance renówką 11,swój żywot skończyła na złomie,nie polecam będziesz miał problemy,nie żałuj kasy a zwłaszcza że używasz benzyny na odpalanie tylko to zatankuj coś dobrego,