Witam, mam problem z pokazywaniem poziomu paliwa, po sprawdzeniu wyszło, że jest to niby wskaźnik poziomu paliwa, czyli chyba pływak. Niestety nie mogę nigdzie dorwać czegoś takiego. Szczęśliwie facet w sklepie nie dawno rozbił taką audi, tyle że z silnikiem 2,8
powiedział mi, że za 200zł mogę zabierać cały zbiornik. I teraz mam pytanie czy to wszystko podpasuje? pojemnościowo oba mają 66l ale może przeszkadzać to, że jeden ma 4 a drugi 6 cylindrów.
Ewentualnie widziałem również na allegro czujnik poziomu paliwa do 1,9 diesla również 66l
Pozdrawiam, Paweł
[B4 ABK] Czy podpasuje zbiornik z 2.8 ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tylko ciekawe cze moje wąskie gardło wynika z konstrukcji czy jakiejś usterki np. odpowietrzenia. Ciekawe czy jeśli będzie różnica wlewu między starym a nowym zbiornikiem czy w takiej sytuacji uda się połączyć elementy samochodu z "nowym" zbiornikiem.
[ Dodano: 2010-03-29, 12:52 ]
Przetłumaczyłem z VAGcata opis tego zbiornika
[ Dodano: 2010-03-29, 12:52 ]
Przetłumaczyłem z VAGcata opis tego zbiornika
Pewnie chodzi o tą wstawkę z klapką we wlewie...fuel tank with narrow fuel filler neck (22mm) for lead-free fue
zbiornik paliwa z wąskimi szyjki wlewu paliwa (22mm) do paliwa bezołowiowego
Ale skoro masz uszkodzony czujnik poziomu to po co wymieniać cały zbiornik to jest 10 razy więcej roboty czujnik wymienisz w max 40min a zbiornik to rzeźba bo trzeba węze odłączac a i może nie chciac tak łatwo wejść (wyjść).
Ja u siebie wyjmowałem czujnik bo mi sie lineczka przy nim przerwała i z wlutowaniem nowej zajeło mi to 45min
Ja u siebie wyjmowałem czujnik bo mi sie lineczka przy nim przerwała i z wlutowaniem nowej zajeło mi to 45min