[80 B3 BP+LPG JV 1.8 90 KM] Jakie amortyzatory tył
[80 B3 BP+LPG JV 1.8 90 KM] Jakie amortyzatory tył
Jakie kupić amortyzatory tył w miare przystepnej cenie?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 11:26 przez Soniak87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Moja niunia śmiga na przednich amortyzatorach "harta" 50zł za sztukę. Mam już je niecałe 2 lata i zrobiłem na nich 30000KM. Paradoksalnie są jeszcze w stanie dobrym. Głównym mankamentem jest to że bardzo syczą podczas pracy na nierównościach, no ale skoro się nie ma kasy na np. "kayaby" to trzeba to jakoś znieść .
- tajson0909
- Forum Audi 80
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Hej. Mam takie pytanko. Borykam się ostatnio ze stwierdzeniem czy moje amorki są krótkie sportowe czy seryjne. Otóż jak podnoszę autko na podnośniku to koło opada normalnie nisko tak jak na foto. Czy nie świadczy to o tym, że moje amortyzatory są seryjnej wielkości? Czy jeśli amor jest krótszy to koło powinno być bardziej przytrzymane ku górze. Bardzo mi zależy na waszej opinii. Bo jutro będę kupował seryjne sprężyny i brał się za wymianę. Moje amortyzatory trzymają dobrze więc jeśli by podeszły pod nowe sprężyny to bym je zostawił sobie.
Re: [80 B3 BP+LPG PM 1.8 90 KM] Jakie amortyzatory tył
kolego polecam sachs. sam miałem taki dylemat i dosyć długo sie zastanawiałem. po zakupie ów amortyzartorów okazało sie ze producentem jest firma boge która produkuje fabryczne cześci montowane do audi a fabryczne znaczy dobre. nie wiem tylko dlaczego boge produkuje pod logo sachs ale to mniej ważne bo u mnie sie sprawdzają. koszt kompletu na tył to wydatek ok. 300 pln. <ok>