Witam. Jestem nowy na tym forum. Mój problem polega na rozładowywaniu się akumulatora, nie wiem co jest tego przyczyną. Podłączyłem miernik i sprawdziłem ile pobiera amperów w czasie spoczynku, jest to o wiele za dużo bo 1,30. Następnie po kolei odłączałem bezpieczniki i przy bezpieczniku oznaczonym jako "motor" (domyślam się, że to bezpiecznik silnika) wskazania miernika unormowały się i wynosiły 0,01.
Moje pytanie brzmi: co może rozładowywać mój akumulator, i jak to sprawdzić?
Pozdrawiam.
[1.9 TDi 1z]Silnik rozładowuje akumulator?
[1.9 TDi 1z]Silnik rozładowuje akumulator?
Ostatnio zmieniony 25 mar 2010, 14:56 przez sirblack, łącznie zmieniany 1 raz.
zwarcie w pompie paliwa?
Po odłączałem trochę wtyczek i chyba mam zwarcie na pompie paliwa bo jak odłączam wtyczkę od pompy paliwa spada opór o połowę i w ogóle, jak podłączam plus akumulatora iskrzy strasznie i pstryka coś w pompie paliwa. Jak usunąć tą usterkę?
Mogła by być winna kostka stacyjki tylko że jak kostka by nie rozłączyła to silnik nie gasł by ci po wyłączeniu zapłonu sprwdż pin nr 38 w komputerze silnika czy po wyłączeniu zapłonu ginie +12v i będziesz miał odpowiedż na pinie 42 po włączeniu zapłonu powinieneś mieć (mase)czyli minus.sirblack pisze:mam Pierburg`a. A nie może to być też kostka stacyjki? Jak to przekaźnik to który mam sprawdzić?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH