[ALL] Polerka Felg.
Przeszło mi przez głowe pomalowanie na coś z odcieni fioletu <ok>Słonik pisze:Nie maluj, optyczie felga wtedy zginie, jak chcesz pomalowac to proponuje cos ciekawszego do czarnego lakieru typu ekri albo jakis jagodowy
Fajnie leza te Riale w 80tce <ok>
W przyszłym tygodniu się wyjaśni czy zostaną takie jak są czy wpadnie jakis kolorek.
jajo 77, swego czasu na zwykłych felgach tzn.na nie polerowanych stosowałem sodę oczyszczoną i ...płyn do mycia toalety Yplon.Wiem wiem że to dziwne ale działa.Zdejmujesz koło i polewasz tym płynem,Chwilę czekasz i miękka szczoteczka lekko szorujesz jeśli brud np.z klocków,czy z asfaltu jest duży.Potem bierzesz sodę oczyszczoną wsypujesz do spryskiwacza do kwiatów itp. i psikasz.Potem spłukujesz dużą ilością wody.Koła są jak nowe.Od razu mówię nie zrobiły mi się od tego żadne wżery,przebarwienia itp.Kilka razy kupowałem jakąś chemię do felg ale po nich miałem przebarwienia i inne a i tak brud był widoczny.A najlepszy środek do mycia felg to Ludwik i ciepła woda.Tylko trzeba to robić systematycznie.
akurat tą felgę tak bo była już przygotowana do polerki przez Kazi_2005.już wszystkie są bez opon i chciałem tylko zobaczyć czy coś z tego będzie czy jednak całe w lakier pójdą no ale chyba jednak będzie polerowany rant tylko tak jak pisałem jakoś dla mnie za mały efekt lustrawonski, bardzo ładnie pokaż na aucie. Polerowałeś z oponą na feldze?
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 22:00 przez wonski, łącznie zmieniany 2 razy.
GSF, fajnie leza Imola na B4 dobry zakup <ok> a teraz jeszcze powiedz jakie opoki na to poszły :?:
polerka nadała im uroku 8-) , miał mi koles takie przywesc na warsztat bo sie na takich turla cabrio u mnie w miescie ale cos go nie widac :roll:
-=-=-=-=-=-
BBS RC090
-srubki chrom
-rant polerka
-ramiona lazurowy akryl 8-)
-dekieli jak zloze to tez pokaze
polerka nadała im uroku 8-) , miał mi koles takie przywesc na warsztat bo sie na takich turla cabrio u mnie w miescie ale cos go nie widac :roll:
-=-=-=-=-=-
BBS RC090
-srubki chrom
-rant polerka
-ramiona lazurowy akryl 8-)
-dekieli jak zloze to tez pokaze
-
- Forum Audi 80