[b4 cabrio 2,3] zapach paliwa w kabinie
[b4 cabrio 2,3] zapach paliwa w kabinie
wystepuje u mnie pewna zaleznosc ze po odpaleniu auta czuc bardzo mocno zapach benzyny. auto posiada instalacje LPG ale bez wzgledu na to czy chodzi na gazie czy na benzynie po odpaleniu pojazdu zaczyna smierdziec benzynka. moze ktos kiedys mial taki problem? ewentualnie bardzo prosilbym o wskazowki jak dostac sie do pompki ktora podobno znajduje sie w zbiorniku paliwa za tylna kanapa, ewentualnie jakies zdjecia.
simens, bardzo często wycieki są przy jednostce wtryskowej przy ke-jet. rozdzelacz, i reg. cisnienia paliwa i moze ci zaciągac opary paliwka do środka przez nadmuch
moze tez puszczać przy filtrze paliwa widac jak sie poci , nie wiem jak w bezdaszniku ale w qpe w bagrzniku pod wykładziną mozna sie dostac do baku i tam do pompy pozdro! <ok>
moze tez puszczać przy filtrze paliwa widac jak sie poci , nie wiem jak w bezdaszniku ale w qpe w bagrzniku pod wykładziną mozna sie dostac do baku i tam do pompy pozdro! <ok>
Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 19:43 przez TYGRYSQ, łącznie zmieniany 1 raz.
to moze jak ktos wie gdzie znajde na to pytanie odpowiedz to wklei tutaj linka, po opcji szukaj wyskakuje 2000 tematow co zajeloby mi tydzien zeby przeczytac wnikliwie wszystko. za pomoc uprzejmie dziekuje:)
dodam ze auto pali na dodatek ok 30l LPG i nie wiem ile PB ale ok 35km tak miedzy 1 kreska a rezerwa zjadlo.
orientuje sie ktos gdzie jest filtr paliwa w cabrio? czy nie pod spodem?? ewentualnie czy przy silniku NG wystepuje 1 czy 2 pompy paliwa??
Stosuj polskie znaki w postach.
dodam ze auto pali na dodatek ok 30l LPG i nie wiem ile PB ale ok 35km tak miedzy 1 kreska a rezerwa zjadlo.
orientuje sie ktos gdzie jest filtr paliwa w cabrio? czy nie pod spodem?? ewentualnie czy przy silniku NG wystepuje 1 czy 2 pompy paliwa??
Stosuj polskie znaki w postach.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 20:00 przez simens, łącznie zmieniany 3 razy.
Tak jak kolega wcześniej pisał- możliwe, że kapie z rozdzielacza paliwa na filtr powietrza (dosyć częsta usterka)- na początek sprawdź filtr powietrza czy nie jest mokry. Co do dużego spalania- pierwszy strzał do sonda lambda, być może przez jej niesprawność zalewa silnik. Sondę też można sprawdzić w domowych warunkach, potrzebny miernik i opcja szukaj:) Pzdr.
-
- Forum Audi 80
nie wiem jak to jest w tym silniku ale w abk mialem to samo strasznie smierdzialo przy odpaleniu u mni byl dziurawy wezyk ktory laczy przepustnice z regulatorem cisnienia paliwa w dodatku mialem walniety ten regulator i paliwo w wezyku ktore przez to ze byl dziurawy sie wylewalo w dodatku sprawdz swiece czy nied sa mokre i okopcone moze byc sonda palec badz kopula i nie przepala