[80 B4 2.0 91r] Problem z predkosciomierzem
[80 B4 2.0 91r] Problem z predkosciomierzem
Witam mam problem z predkosciomierzem poniewaz wogole nie chodzi . Prosze o pomoc z gory dzieki.
Witam wszystkich.
Podepnę się do tematu autora i przedstawię swój problem odnośnie zegarów.
Wsiadam dzisiaj do samochodu - odpalam maszynę i patrzę na zegary, a one nic nie pokazują.
-zegar obrotomierza - nie działa
-zegar prędkościomierza - nie działa
-zegary wskazania temperatury i paliwa - nie działają
-wskazania kilometrów nie działają
A co działa :
- podświetlenie zegarów - działa
- podświetlenie kontrolek - działają.
Najlepsze w tym jest to, że jak wczoraj wróciłem do domu było ok, a dzisiaj rano nie działają.
Pozdrawiam wszystkich.
Podepnę się do tematu autora i przedstawię swój problem odnośnie zegarów.
Wsiadam dzisiaj do samochodu - odpalam maszynę i patrzę na zegary, a one nic nie pokazują.
-zegar obrotomierza - nie działa
-zegar prędkościomierza - nie działa
-zegary wskazania temperatury i paliwa - nie działają
-wskazania kilometrów nie działają
A co działa :
- podświetlenie zegarów - działa
- podświetlenie kontrolek - działają.
Najlepsze w tym jest to, że jak wczoraj wróciłem do domu było ok, a dzisiaj rano nie działają.
Pozdrawiam wszystkich.
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
kho, tak czy inaczej zegary musisz wyciągnąć... Najpierw zwróć uwagę czy wtyczki nie są wysunięte, później luty posprawdzaj.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 16:41 przez Niki20, łącznie zmieniany 1 raz.
:shock: a ja dwa dni temu wypiołem licznik żeby zarówki wymienić od podświetlania i bez licznika pojechałem do sklepu ni i !!!! nie dojechałem auto staneło po kilkuset metrów i padł aku ile się naklołem dobrze że litościwy gośc mnie scholował z drogi na parking włożyłem licznik naładowałem aku i normalnie wsio działa !!! <ok>
Witam.
Tak jak wyżej wspomniałem, padły mi wszystkie wskazania na liczniku z wyjątkiem podświetlenia kontrolek.
Otóż problem rozwiązałem ( mam nadzieję ) wymieniając bezpiecznik nr 12.
Tylko ciekawe co spowodowało zwarcie, lub przeciążenie tego bezpiecznika. Wiadomo, że ten bezpiecznik odpowiada również za inne czynności.
Pozdrawiam.
Tak jak wyżej wspomniałem, padły mi wszystkie wskazania na liczniku z wyjątkiem podświetlenia kontrolek.
Otóż problem rozwiązałem ( mam nadzieję ) wymieniając bezpiecznik nr 12.
Tylko ciekawe co spowodowało zwarcie, lub przeciążenie tego bezpiecznika. Wiadomo, że ten bezpiecznik odpowiada również za inne czynności.
Pozdrawiam.
witam! Podepnę się pod temat. mój problem jes taki, po przejechaniu kilkunastu lub kilkudziesiciu km prędkościomierz przez chwilę zaczyna falować ,a pózniej przestaje działać. po zatrzymaniu się wyłączeniu zapłonu,nastęnie uruchomieniu i dalszej jazdy prędkościomierz działa, ale sytuacja się powtaża. i tak już mam od 2 miesięcy. piny w predkościmierzu i w płycie przelutowałem,nie pomogło. proszęo pomoc!
Hmm jestem nowicjuszem jeśli chodzi o B4. Mam taki problem, że w drodze padł mi licznik kilometrów. Wiem, że mogą to być zimne luty. Moje pytanie jest takie: Czy prędkościomierz i licznik kilometrów otrzymują ten sam sygnał - z tego samego czujnika, czy nie?
Pozwoli mi to potwierdzić przypuszczenia co do zimnych lutów, albo je obalić.
Mam też inne pytanie, czy jeżeli wskazówka prędkościomierza jest na 20kmph a prędkość jest mniejsza to ma prawo ona drżeć? Bo u mnie tak podryguje.
Proszę o pomoc i wyrozumiałość
Pozwoli mi to potwierdzić przypuszczenia co do zimnych lutów, albo je obalić.
Mam też inne pytanie, czy jeżeli wskazówka prędkościomierza jest na 20kmph a prędkość jest mniejsza to ma prawo ona drżeć? Bo u mnie tak podryguje.
Proszę o pomoc i wyrozumiałość