krimor pisze:Mam pytanko czy ktoś może mi powiedzieć gdzie można znaleść jak krok po kroku wymienić końcówki drążka kierowniczego ze zdjęciami z góry dziękuje

wydaje mi sie ze nie ma fotek z wymiana ale to nie jest naprawde nic trudnego swoja zabawe z mechanika w aucie od tego zaczynalem i nie jest to trudne nawet dla osob ktore nigdy nic nei robily
1odkrecasz kolo i podnosisz auto
2 nie pamietam jakie szly klucze w kazdym razie sa potrzebne dwa plaskie po zdieciu kola zerkniesz to bedziesz wiedzial
3odkrecic nakretke ktora laczy koncowke z mc personem (kolumną)
4 popsiukaj wd 40 lub szybszy sposob podgrzac ja uzywam do tego lut lampy bo bardzo czesto zdarza sie ze zapiekaja sie te sruby bardzo mocno. przy nakretkach i gwincie chwile podgrzac wtedy puszcza napewno
5 i wykrecasz
6 po wyjeciu starej przyloaz sobie dokladnie i zobacz jaka jest roznica miedzy stara i pamietaj jak bedziesz stara wykrecala ile obrotow lub zmierz sobie odleglosc koncowki
7 to pomoze ci na wkrecenie nowej koncowki drazka z podobnąodleglascia do starej i bedziesz mogl jako tako dojechac na geometrie jak cos to pytaj na gg to ci pomoge