Witam. Mam taki problem. Otóż coś mi się zacięło dzisiaj i nie mogłem zamknąć szyberdachu. Nie działają mi szyby elektryczne no i właśnie elektr. szyberdach... Co dziwne elektr. lusterka działają. Zamknąłem szyber awaryjnie korbką(nawet nie wiedziałem że jest taka możliwość). Ale nie mam pojęcia co się stało. Kiedyś też tak miałem ale trwało to ok.5 min. i się "samo naprawiło"... Nie wiem , może jakiś przekaźnik poleciał albo nie ma gdzieś styku? Albo coś z elektryką nie tak.... Jak sądzicie? Help me
[ Dodano: 2007-06-15, 08:47 ]
Dzisiaj wsiadam do auta i jest wszystko ok. Wszystko działa...... Wydaje mi się że to chyba jakiś przekaźnik siada albo nie ma styku.
[ B4 ALL ] Problem z elektr. szyberdachem
Witam.Kolego pisałem o swoim przypadku nie działającego szyberdachu.Miałem takie same objawy.Raz działał a już inny nie działał.Aż w końcu przestałcałkiem działać.Przyczyną był przekaźnik o oznaczeniu 318 . Mieści się on pod kierakiem po ściągnięciu tej pułeczki pod kierakiem i tam on siedzi.To jest taki dość długi prostokąt.Pozdrawiam.W razie czego pisz na priva lub GG.
podwadzasz i wyciągasz światło razem z przełącznikami w podsufitce i ukazuje ci się jedna śrubka, odkręcasz ją i ściągasz ten cały panel (będzie ci wisiał on na przewodach). Już powinien ukazać ci się kluczyk (pasuje on do środka jednej z zębatek), lecz zanim zaczniesz nią kręcić musisz ściągnąć taki metalowy drut z takiego ząbka (nie wiem jak to nazwać, zauważysz go ) po zamknięciu dachu sposobem awaryjnym nie zapomnij wcisnąć na miejsce tego druta. Sorry za nieprofesjonalne nazwanie niektórych rzeczy . Pozdrawiam