[B4 ABK] Audi 80 B4 2.0e quattro
Wtrącenie
Witam chłopaki
Ja mam B4 ABK quattro sedan i zgodze sie ze spalanie jest wieksze ale nie dużo-przecież to nie tdi. Moja Niunia spala kolo 10 średnio a w trasie mniej- nie jeżdze bardzo szybko ale nie ekonomicznie
Zgadzam sie ze na zakrecie Q pomaga, tak jak na śliskim choć uważam że abk to za malo trochę mocy na 4x4 z blokada (dziala :mrgreen: )
Pozdrawiam Was i życze wesolych świat
Ja mam B4 ABK quattro sedan i zgodze sie ze spalanie jest wieksze ale nie dużo-przecież to nie tdi. Moja Niunia spala kolo 10 średnio a w trasie mniej- nie jeżdze bardzo szybko ale nie ekonomicznie
Zgadzam sie ze na zakrecie Q pomaga, tak jak na śliskim choć uważam że abk to za malo trochę mocy na 4x4 z blokada (dziala :mrgreen: )
Pozdrawiam Was i życze wesolych świat
-
- Forum Audi 80
Witam !
ja posiadam Audi 80 B4 quattro 2.0 benzyna i narazie mi pali po miescie ok. 14-15l/100km
I tu mam pewien problem, moze ktos mial cos podobnego przy tym modelu. Chodzi konkretnie o obroty. Czesto faluja, czasami, gdy staje na luzie na skrzyzowaniu obroty podskakuja nawet na 3-4tys. ! Mechanik przeczyscil czesc, ktora pompuje paliwo, bo myslal, ze jest zapchana i zasysa benzyne - nic to nie dalo. Teraz wynalazl pewna zatyczke, do ktorej nie ma zamiennika do wersji quattro, a oryginal kosztuje 1000zł. W kazdym razie facet i tak nie jest pewien czy to napewno to. Przez te glupie obroty ssa mi wiecej paliwa. Mial ktos cos takiego podobnego ?
ja posiadam Audi 80 B4 quattro 2.0 benzyna i narazie mi pali po miescie ok. 14-15l/100km
I tu mam pewien problem, moze ktos mial cos podobnego przy tym modelu. Chodzi konkretnie o obroty. Czesto faluja, czasami, gdy staje na luzie na skrzyzowaniu obroty podskakuja nawet na 3-4tys. ! Mechanik przeczyscil czesc, ktora pompuje paliwo, bo myslal, ze jest zapchana i zasysa benzyne - nic to nie dalo. Teraz wynalazl pewna zatyczke, do ktorej nie ma zamiennika do wersji quattro, a oryginal kosztuje 1000zł. W kazdym razie facet i tak nie jest pewien czy to napewno to. Przez te glupie obroty ssa mi wiecej paliwa. Mial ktos cos takiego podobnego ?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Koleżanko, wymień lub napraw przekaźnik, o którym mowa jest w tym wątku https://audi80.pl/b4-abk-przekaznik- ... t22250.htm , a obroty i spalanie powinny wrócić do normy.
-
- Forum Audi 80
Wcześniej koleżanka miała ABK w profilu także Irek miałeś rację.IC69 pisze:Sorry, nie spojrzałem na Twój profil.Monika_smi pisze:W silnikach ACE nie ma przekaznikow, o ktorych mowa.
Teraz mowa o ACE. Sprawdź krokowiec (wymoczenie może pomóc) jeśli nie to wymiana na używany dobry. Podrubek nie polecam. Nowy dostępny tylko w ASO ~700 zł. Może też szwankować sonda lub czujnik temperatury.
Ważne jest też dobre ustawienie wtrysku. Koleżanko potrzebujesz ogarniętego mechanika od wtrysków mechanicznych.
-
- Forum Audi 80
Przepraszam za małe zamieszanie w związku z tym silnikiem. Zasugerowałam się opisem z tej strony. Proponuje zmienic w opisach modeli typ silnika Audi 80 Quattro Competition z ABK na ACE, bo na stronie jest błąd. No chyba, że ja źle spojrzałam to sorry )
Dzisiaj mój silniczek kro. się moczy, zobaczymy co będzie jutro. Byłam już u kilku mechaników, każdy powiedział, że właśnie ten silnik krokowy należy wymienić albo ewentualnie wyczyścić. W poniedziałek podjeżdzam jeszcze na kolejne podłączenie do komputera
Dzisiaj mój silniczek kro. się moczy, zobaczymy co będzie jutro. Byłam już u kilku mechaników, każdy powiedział, że właśnie ten silnik krokowy należy wymienić albo ewentualnie wyczyścić. W poniedziałek podjeżdzam jeszcze na kolejne podłączenie do komputera
Temat jest o ABK quattro. Później zeszło na ACE, ogarniamy tutaj temat, spoko.Monika_smi pisze:Przepraszam za małe zamieszanie w związku z tym silnikiem. Zasugerowałam się opisem z tej strony. Proponuje zmienic w opisach modeli typ silnika Audi 80 Quattro Competition z ABK na ACE, bo na stronie jest błąd. No chyba, że ja źle spojrzałam to sorry )
Mocz, zależy w jakim był stanie, ale może się go uratuje. Czasem też bywa tak, że
pomoże na chwilę a potem znów klęska. Ile średnio pali Ci auto?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ja mam audi 80 B4 quattro 2.0 115km ABK i takiej właśnie szukałem i jestem z niej zadowolony. one szły normalnie w produkcji.
[ Dodano: 2010-05-13, 21:52 ]
mi pali moja 2.0 quattro 11 l LPG po trasie a jak ja kace to 12l lLPG czyli tyle samo co zwykła. wiem bo miałem B3 1.8 90km ale w porównianu z tą to masakra moja quattro zbiera się jak złoto!
[ Dodano: 2010-05-14, 19:14 ]
Muszę się z wami nie zgodzić mam audi 80 quattro 2.0 115km ABK i bardzo dobrze mi się sprawóje:) codziennie dojeżdzam do pracy po 50km czyli robię 100km dziennie minimum i więcej jak 12l LPG mi nie spali:) Gorąco polecam ten silnik jest dynamiczny nie do zdarcia oraz bardzo dobrze chodzi na gazie! Kupiłem sobie druga bez quattro rozbitą audi z tym samym silnikiem jak ją zrobie odsprzedam ja koledze:) także polecam
[ Dodano: 2010-05-13, 21:52 ]
mi pali moja 2.0 quattro 11 l LPG po trasie a jak ja kace to 12l lLPG czyli tyle samo co zwykła. wiem bo miałem B3 1.8 90km ale w porównianu z tą to masakra moja quattro zbiera się jak złoto!
[ Dodano: 2010-05-14, 19:14 ]
Muszę się z wami nie zgodzić mam audi 80 quattro 2.0 115km ABK i bardzo dobrze mi się sprawóje:) codziennie dojeżdzam do pracy po 50km czyli robię 100km dziennie minimum i więcej jak 12l LPG mi nie spali:) Gorąco polecam ten silnik jest dynamiczny nie do zdarcia oraz bardzo dobrze chodzi na gazie! Kupiłem sobie druga bez quattro rozbitą audi z tym samym silnikiem jak ją zrobie odsprzedam ja koledze:) także polecam
- DARODIABEL75
- Forum Audi 80